Hymyillessä ihminen voidaan mieltää ikäistään vanhemmaksi, kun taas yllättyneenä nuoremmaksi.

Jos haluat näyttää ikäiseltäsi, kannattaisi sinun olla silloin hymyilemättä. The Independentin mukaan tutkimus on nimittäin selvittänyt, että hymyileminen voi saada sinut näyttämään kaksi vuotta vanhemmalta kuin naama peruslukemilla oleminen.

Psychonomic Bulletin and Review Journal -julkaisussa ilmestynyttä tutkimusta varten 40 osallistujalle näytettiin samasta ihmisestä kuvia, joissa hän joko hymyilee, hänen ilmeensä on neutraali tai hän näyttää yllättyneeltä. Vaikka kuvissa oli sama ihminen, osallistujen avulla selvisi, että yllättyneet kasvot miellettiin näyttävän nuorimmalta, kun taas hymyilevät kasvot näyttivät vanhemmilta.

”Häkellyttävintä oli, että kun kysyimme myöhemmin osallistujilta heidän havainnoistaan, he virheellisesti muistelivat, että olisivat mieltäneet hymyilevät kasvot nuorimmiksi”, tutkimusta johtanut Melvyn Goodale Western University -yliopistosta kommentoi.

”He olivat täysin sokeita sille, että olivat ”vanhentaneet” onnelliselta näyttäviä kasvoja. Heidän havaintonsa ja uskomuksensa olivat täysin vastakkaiset”, hän jatkoi.

Goodalen mukaan tämä on ristiriidassa hymyilevien ihmisten käytössä ihonhoitotuotteiden ja hampaiden valkaisun mainoksissa. The Independentin mukaan Goodale väittikin, että hymyn vanhentava vaikutus juontuu ihmisten kyvyttömyydestä jättää huomiotta silmien ympärille hymyillessä muodostuvat rypyt, kun taas yllättyneet ilmeet usein silottavat nuo rypyt.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täällä.

Lähde: The Independent