Tutkimus: Huono avioliitto voi kirjaimellisesti rikkoa sydämesi

Olemalla huonossa avioliitossa on negatiivinen vaikutus sydämen terveyteen.

Tutkimuksen mukaan onneton avioliitto on vahvasti yhteydessä huonoon sydänterveyteen erityisesti naisten osalta. Tutkimuksesta selvisi, että avioliitolla, jossa kumppani kritisoi jatkuvasti toista osapuolta tai on vaativa häntä kohtaan, on negatiivinen vaikutus sydämen terveyteen ja se pahenee, mitä pidempään avioliitto kestää.

Journal of Health and Social Behavior -julkaisussa ilmestynyttä tutkimusta varten Michiganin osavaltion yliopiston tutkijat analysoivat dataa viiden vuoden ajalta yhdysvaltalaisesta pitkittäistutkimuksesta, johon osallistui 57-85-vuotiaita aikuisia.

Pitkittäistutkimukseen osallistuneilta kysyttiin muun muassa avioliittojensa laadusta. Osallistujat kävivät myös labrakokeissa tarkistuttamassa verenpaineensa ja proteiinin tasonsa sekä kertoivat terveysasioistaan, kuten kaikki kokemansa sydänkohtaukset tai halvaukset.

Tästä pitkittäistutkimuksen data-analysoinnista tehty tutkimus löysi myös toisen merkittävän huomion: huonossa avioliitossa oleminen vaikutti negatiivisemmin naisten sydänterveyteen kuin miesten.

Tutkimusta tehneen Hui Liun mukaan negatiivisempi vaikutus naisiin voi johtua siitä, että naisilla on taipumus sisäistää negatiiviset tuntemuksensa, mikä voi johtaa masennukseen ja heikkoon yleisterveyteen.

Tutkijoiden mukaan tulokset myös todistavat, että avioliittoneuvonta on tarpeen elämän kaikissa vaiheissa.

”Avioliiton laadulla on väliä myöhemmällä iälläkin, jopa silloin, kun pari on ollut naimisissa 40 tai 50 vuotta”, Liu sanoi.

Lähde: Good Housekeeping


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.