Tutkijat: Nuorekkaan ulkonäön salaisuus voi olla tietyssä geenissä

Luonnostaan punatukkaiset voivat kantaa muunnosta geenistä, joka saa näyttämään nuoremmalta.

Moni toivoo näyttävänsä mahdollisimman pitkään nuorekkaalta ja tutkijat ovat löytäneet geenin, joka auttaa siinä. Hollantilaistutkijat ovat paljastaneet, että geeni, joka saa ihmiset näyttämään nuoremmalta, on sama, joka aiheuttaa punaiset hiukset ja vaalean ihon.

Telegraphin mukaan Rotterdamin Erasmus-yliopiston tutkijat perehtyivät lähes 2 700 iäkkäämmän hollantilaisen kasvoihin ja selvittivät, että MC1R-geenin muunnosta kantavat näyttivät keskimäärin ikäistään kaksi vuotta nuoremmilta.

”Ensimmäisen kerran on löydetty geeni, joka osittain selittää, miksi toiset näyttävät ikäistään vanhemmalta ja toiset nuoremmalta”, tutkimukseen osallistunut professori Manfred Kayser sanoi.

Telegraphin mukaan MC1R-geenillä tiedetään olevan rooli ihonvärin lisäksi muun muassa tulehduksissa ja DNA:n korjauksessa, mikä voi olla syy siihen, että se on yhteydessä nuorekkaaseen ulkonäköön.

Current Biology -journalissa julkaistun tutkimuksen toteuttaneet tutkijat kuitenkin kertoivat, että lisää tutkimuksia tarvitaan, jotta voidaan tarkasti tunnistaa, miten erilaiset kasvonpiirteet, kuten ihon roikkuminen tai ihon korjautuminen voivat olla yhteydessä MC1R-geeniin.

”Havaittu ikä on yksi parhaimmista ja jännittävimmistä tavoista mitata, miten hyvin ihmiset ikääntyvät ja toivomme sen johtavan uusiin läpimurtoihin terveyden ja ikääntymisen tutkimuksissa lähitulevaisuudessa”, tutkimuksen tekoon osallistunut tohtori David Gunn Unileveriltä kommentoi.

Tutkimuksen tulokset voivat ainakin lämmittää luonnostaan punatukkaisten mieltä, sillä tiedot osoittavat heidän mahdollisesti ikääntyvän muita hitaammin.

Lähde: Telegraph


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.