Tupakoitsijoiden makuaisti heikkenee, ja he himoitsevat enemmän paljon rasvaa sisältäviä ruokia, joka on yhdistelmänä voi saada syömään enemmän.

Monet tupakoitsijat ovat sanoneet, etteivät halua lopettaa tupakointia, koska lopettamisen jälkeen heidän painonsa nousisi. Obesity-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kumotaaan kuitenkin tätä väitettä ja väitetään, että itse tupakointi voi saada lisäkiloja karttumaan.

Tämä saatiin selville tutkimuksesta, jossa 47 naiselle tarjoiltiin neljä kupillista vaniljavanukasta, joissa jokaisessa oli erilaiset määrät rasvaa, ja heitä pyydettiin maistamisen jälkeen arvioimaan ne kermaisuuden, makeuden sekä syömisestä koetun mielihyvän mukaan.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että ylipainoiset naiset, jotka tupakoivat, mielsivät kaikki neljä vanukasta vähemmän makeiksi, kermaisiksi ja nauttivat niistä vähemmän kuin naiset, jotka eivät tupakoi.

Sekä ylipainoisuus että tupakointi voivat haitata kykyä tunnistaa makuja, mikä tutkijoiden mukaan voi johtua siitä, että serotoniini laskee. Serotoniini on kemikaali, joka kontrolloi makuhermojen reaktioita.

Women’s Healthin mukaan tupakoitsijat, oli heidän painonsa mikä tahansa, himoitsivat useammin paljon rasvaa sisältäviä ruokia kuin tupakoimattomat, mikä voi selittää miksi tupakoitsijoilla oli korkeampi vyötärön ja lantion suhde. Kun yhdistää himot vähentyneeseen kykyyn tunnistaa makuja, on todennäköisempää syödä enemmän kuin söisi silloin, jos maistaisi maut kunnolla ja voisi täysin arvostaa niitä.

Lähde: Women’s Health