Toimiva nettiyhteys on suomalaisille tärkeämpi kuin etelänmatka, sauna ja sohva, paljastaa kysely

Lähes kaksi kolmesta koki, että pärjäisi ilman toimivaa nettiyhteyttä korkeintaan pari päivää.

Toimiva nettiyhteys peittoaa suomalaisten mielestä monet arkiset mukavuudet ja jopa etelänmatkat, selviää Valokuitunen Oy:n teettämästä kyselytutkimuksesta. Vastaajista peräti yli 70 prosenttia valitsisi mieluummin toimivan nettiyhteyden kuin etelänmatkan tai sanomalehtitilauksen.

Suomalaiset ovat tunnetusti saunakansaa, mutta myös oma sauna jää kakkoseksi nettiyhteydelle: 51 prosenttia piti nettiä tärkeämpänä kuin omaa saunaa. Kaksi viidestä (42 %) sen sijaan totesi, että toimiva nettiyhteys on tärkeämpi kuin sohva.

Kyselyn tuloksia voi selittää se, että vastaajista 60 prosenttia kertoo pärjäävänsä ilman toimivaa nettiyhteyttä korkeintaan pari päivää.

”Saunassa käydään yleensä kerran viikossa, mutta nettiä tarvitaan aamusta iltaan ja yhteyttä käyttää usein koko perhe. Ei siis ihme, että se peittoaa monet muut arkiset mukavuudet”, Valokuitunen Oy:n liiketoimintajohtaja Sanna Mutka sanoo.

Kyselyssä kovimman vastuksen nettiyhteydelle tarjosi astianpesukone, jonka valitsisi 27 prosenttia. Tosin 38 prosenttia vastaajista on ilmeisesti valmiita tiskaamaan likaiset astiansa käsin, kunhan vain pääsee nauttimaan riittävän jämäkästä nettiyhteydestä.

Valokuitunen Oy on CapMan Infran ja Telia Companyn huhtikuussa toimintansa aloittanut yhteisyritys, jonka teettämä kyselytutkimus totetettiin Taloustutkimuksen internetpaneelissa 29.4.-5.5. 2020 ja siihen vastasi 1 326 henkilöä. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 28-75-vuotiaat pien- ja kerrostaloissa asuvat suomalaiset, joiden kotikaupungeissa/-kunnissa on vähintään 20 000 asukasta.Tutkimuksessa tehtiin vastaajakiintiöintiä asunnon tyypin, iän, sukupuolen, kotitalouden tuloluokan ja asuinalueen mukaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.