Teemu Muurimäen suunnittelema vaate yhdistää huippumuodin ja lämmön.

Huippusuunnittelija Teemu Muurimäen vaatteet herättävät ihastusta, ja nyt jokaisella on mahdollisuus pukeutua Muurimäen uusimpaan luomukseen. Muun muassa Giorgio Armanille, Dolce & Gabbanalle ja Bottega Venetallakin kuin kotimaisille Marimekolle ja Turolle suunnitellut Muurimäki on valjastanut taitonsa suunnitellakseen Klarnan Huippumuoti on itse luotu -kampanjaa varten upean neulepaidan.

Unisex-palmikkoneuletta ei kuitenkaan voi ostaa, vaan se täytyy neuloa itse. Neulepaidan ohjeet ja siihen tarvittavat materiaalit löytyvät helposti Klarnan shoppailusovelluksesta.

”Olemme todella iloisia siitä, että jokaisella on nyt mahdollisuus lisätä vaatekaappiinsa Teemun suunnittelema luomus. Siihen tarvitaan kuitenkin hieman aikaa ja sinnikkyyttä”, kertoo Klarnan Suomen markkinointijohtaja Jannica Nyman.

Nymanin mukaan Huippumuoti on itse luotu -kampanjalla pyritään tuomaan esiin hitaamman muodin arvoja ja ajattomuutta.

”Usein vaivalla ja ajatuksella tehdyt asiat ja esineet ovat niitä, joita tunnearvonsa takia säilytämme ja käytämme pisimpään. Halusimme, että neulepaita edustaa myös huippumuotia ja olemme hyvin iloisia, että Teemu alansa tähtenä innostui tästä aatteesta ja lähti siihen mukaan”, hän sanoo.

”Täydellistä kietoutua talven kylmentyessä”

Muurimäen design-tyyli on enemmän haute couture -muotia kuin kotoisaa oleskelua, joten suunnittelutehtävä erosi hänen aikaisemmista projekteista. Tämä ainutlaatuinen haaste tekikin projektista kiinnostavan.

Villapaidan tuli olla unisex-mallinen, josta tunnistaisi selkeästi Muurimäen kädenjäljen. Samaan aikaan Muurimäki halusi, että paidan neulominen olisi antoisaa, mutta ei liian vaikea.

”Lähestyin tehtävänantoa hyvin selkeästä näkökulmasta: minkälaiseen villapaitaan haluaisin itse pukeutua tänä talvena? Paksu lanka, ylisuuri ja reilu koko sekä ronskit palmikkokuviot tuntuivat ajankohtaisilta”, Muurimäki paljastaa suunnitteluprosessista.

Muurimäen mukaan villapaidassa käytetyssä Novitan Hygge-langassa on paitaan sopivaa syksyn tunnelmaa. Paidan yksivärisyys helpottaa neulomisprosessia, ja tarkoitus on, että myös vasta-alkaja voi ottaa projektin haltuunsa.

”Tähän paitaan on täydellistä kietoutua talven kylmentyessä”, Muurimäki sanoo.

Sen lisäksi, että neulomalla paidan saat itsellesi huippumuotia, voit tehdä myös hyvää hyvinvoinnillesi. Neulomisen on kerrottu voivan vähentää erilaisia terveysvaivoja ja se on myös hyvästä mielenterveydelle.