Ennen kuin kiedot itsesi pyyhkeen sisään, tämä yksi asia kannattaa tehdä.

Heti peseydyttyään ja suihkusta tultuaan moni nainen nappaa pyyhkeen käsiinsä ja kietoutuu pyyhkeen uumeniin, jotta ei tarvitse nähdä omaa, alastonta vartaloa. Näin toimimalla voi kuitenkin jäädä väliin tapa, jolla voi asiantuntijoiden mukaan tehostaa itsetuntoa.

Kliininen psykologi ja kehonkuvan asiantuntija Amy L. Flowers kertoi Yahoo! Healthille, että itsensä näkeminen alasti voi auttaa ajattelemaan vähemmän negatiivisesti omasta kehosta.

”Se tekee siitä normaalimpaa”, Flowers sanoi.

Monilla on peili samassa tilassa kuin suihku, mutta siihen vilkaiseminen jää hetkiin, jolloin vaatteet ovat yllä. Psykologi ja kehonkuvan asiantuntija Sari Shepphirdin mukaan tälle on kaksi syytä:

1. Ihmisillä on tapana keskittyä omiin virheisiin kehossaan avujen sijaan.

2. Ihmiset luonnostaan vertaavat itseään muihin.

Shepphirdin mukaan yhteiskunnassa ihmiset ovat harjaantuneet ajattelemaan tapoja, miten omaa itseään voisi parantaa.

”Mitä enemmän keskitymme virheisiimme, sitä enemmän ne suurentuvat ja sitten tulee halu välttyä oman vartalon näkemiseltä ylipäänsä”, hän sanoi Yahoo! Healthille.

Shepphirdin mukaan myös vertailu on ongelma, koska ihmismielellä on tapana hakeutua kohti täydellisyyden yhteiskunnallisia vaatimuksia. Moni kokeekin, ettei fyysisesti täytä mittoja, jos esimerkiksi ei näytä alusvaatemallilta.

Alastoman vartalonsa katsominen peilistä voi kuitenkin auttaa. Tehdäkseen sen positiivisella tavalla, Shepphird neuvoo katsomaan peiliin ja nimeämään viisi asiaa, joista olet kehossasi kiitollinen tai viisi asiaa, joista pidät kehossasi kyseisenä päivänä ja tämän jälkeen tekemään tavalliset, suihkun jälkeiset rutiinisi.

”Se voi vaikuttaa pieneltä teolta, mutta se voi olla muuttavaa”, Shepphird kertoi.

Alastomalle itsellesi sanomat asiat voivat olla pieniä – esimerkiksi pidät siitä, miten varpaidesi kynnet on lakattu. Jos et keksi viittä positiivista ajatusta, Flowers suosittelee muistelemaan kehuja tai positiivisia kommenteja, joita olet saanut ulkonäköösi liittyen.

Jos peiliin katsominen ahdistaa, kannattaa se aloittaa hitaasti. Shepphird suosittelee kokeilemaan peiliniksiä kerran viikossa ja kasvattamaan sitä hiljalleen siihen, että sinua ei vaivaa nähdä itseäsi alasti päivittäin.

Lopulta et tarvitse listaa asioista, joista pidät vartalossasi, vaan ajattelet siitä luonnostaan positiivisemmin.

Lähde: Yahoo! Health

Kommentit

Kommenttia