Tee aamurutiineistasi rentouttavammat – kahdeksan vinkkiä

Anna uudelle päivälle mukavampi alku näiden tapojen avulla.

Päivät voivat olla kiireisiä ja välillä täynnä ennalta arvaamattomia tapahtumia – auto ei lähdekään käyntiin, linja-auto meni nenän edestä, töissä on yllättävä kokous kesken kiireen, lempilounaspaikka onkin kiinni tai muuta sellaista.

Jotta olisit valmiimpi edessä olevaan päivään, kannattaa rauhallisesta aamusta ottaa kaikki ilo irti. Alle onkin listattu kahdeksan tapaa, miten tehdä aamurutiineista rentouttavammat, jotta päivä alkaa mukavammin.

Ota varaslähtö edeltävänä iltana

Monen aamuun kuuluu päivän vaatteiden valitseminen ja eväiden hoitaminen työpäivän ajalle, mutta saat aamuun jätettyä enemmän aikaa ja rauhoitettua sitä, kun käytät edeltävänä iltana näihin aikaa. Käytä hetki illasta seuraavan päivän valmisteluihin ja aamusi on heti kiireettömämpi.

Säädä herätystä

Aamu voi alkaa nautinnollisemmin, jos et herää puhelimesi kamalaan, piipittävään herätykseen. Vaihda herätyksen hälytysääneksi jokin vähemmän korvia vihlova, kuten lintujen laulu tai sievä, hiljalleen voimistuva ääni. Jos aikataulusi ja kotisi sen mahdollistaa, voit myös jättää kaihtimet sen verran raolle, että aamulla heräät luonnollisesti auringonvaloon.

Venyttele sängyssä

Ennen kuin nouset ylös sängystä, käytä hetki aikaa venyttelyyn. Rentouta kroppaasi mukavalla venytyksellä, hengitellen rauhallisesti ja nouse sitten vasta ylös.

Tyhjennä mielesi meditoimalla

Heti herättyä on helppo alkaa ajatella edessä olevan päivän kiireitä ja nopeasti onkin jo hieman stressaantunut olo. Anna itsellesi sen sijaan hetki aikaa rauhoittua ja venyttelyn jälkeen hengitä muutaman kerran syvään ja meditoi. Tyhjennä mielesi, jotta voit aloittaa päivän tyynemmällä mielellä.

Käy aamulla suihkussa

Jotkut mieluummin käyvät suihkussa illalla säästääkseen aikaa aamusta, mutta pikainen peseytyminen lämpimällä vedellä voi helliä jumissa olevia lihaksia ja auttaa sinua tuntemaan olosi virkistyneeksi ennen edessä olevaa päivää. Virkistä aistejasi ja käytä sitrukselle tuoksuvaa suihkusaippuaa.

Valmistaudu kaikessa rauhassa

Uuteen päivään valmistautumisen pitäisi olla samalla itsensä hemmottelua eikä vain yhden askareen hoitamista pois päiväjärjestyksestä. Varaa siis aamuihisi sen verran aikaa, että voit laittautua (jos se siis tapoihisi kuuluu) kaikessa rauhassa kiirehtimisen – tai julkisissa kulkuneuvoissa meikkaamisen – sijaan.

Luo oma rituaalisi

Toiset lukevat päivän sanomalehden kahvin kera, toiset aloittavat päivän joogalla tai kuunnellen hieman musiikkia. Oma aamurituaalisi voi olla mitä tahansa, kunhan se antaa sinulle hetken aikaa rentoutua ennen kuin poistut kotoasi.

Tee jotain sinua inspiroivaa

Toista lempimantraasi, lue, kirjoita ajatuksiasi ylös, kuuntele podcastia… Vaihtoehtoja on monia eikä tämän tarvitse olla vaikeaa tai viedä kauan aikaa. Tarkoitus on, että se saa sinut hyvälle tuulelle, luovuuden virtaamaan ja valmistaa sinut edessä olevaa päivää varten.

Lähde: Pure Wow


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.