Teitkö uuden vuoden lupauksia, joiden toteuttaminen tuntuu vaivalloiselta? Kokeile 3 minuutin päivittäisiä harjoituksia, joiden avulla jalkasi muuttuvat hoikiksi ja kauniiksi.

Joulun ja uuden vuoden jälkeen itse kullakin on havaittavissa jonkin verran turvotusta ja lisäkiloja.

Fitness guru Tracy Andersonin luomat harjoitukset tehdään 7 päivänä viikossa, 3 kuukauden ajan. Idea saattaa kuulostaa vaivalloiselta, mutta harjoitukset kestävät vain 3 minuuttia per päivä – tekosyyt ovat siis vähissä…

Toimi näin:

Treenaa etureisiä

Aloita makaamalla selälläsi, tasaisella alustalla. Joogamatosta tai pyyhkeestä saa sopivan alustan.

Siirrä kädet sivuille niin, että kämmenet osuvat maahan (äsken mainittu asento on “alkuasento”, jota käytetään myös muissa liikkeissä). Nosta seuraavaksi jalkasi ilmaan niin, että ne ovat noin 90-asteen kulmassa, varmista että häntäluusi pysyy kiinni lattiassa. Jos et ole tarpeeksi notkea, voit nostaa jalkasi niin korkealle kuin mahdollista. (Älä taivuta polviasi)!

Kun jalkasi ovat oikeassa asennossa, käännä jalkasi polvien kohdalta kohti lattiaa niin, että varpaasi osuvat lattiaan. Tee sama toisto 10 kertaa per jalka. Älä päästä jalkojasi lepäämään, kun olet valmis.

Treenaa takareisiä

Aloita “alkuasennosta”. Tee sama kuin yllä, mutta tällä kertaa niin että jalkateräsi ovat mahdollisimman suorina ja polvet hieman koukussa. Tee 10 toistoa per jalka. Jos teet liikkeen oikein, kantapäidesi ei tulisi kurottaa tai koskettaa pakaroita.

Mene uudestaan “alkuasentoon”. Nosta jalkasi koukkuun ja työnnä lantiotasi kohti kattoa. Kiinnitä huomiota, että teet noston pakaroilla ja siihen että kätesi ovat tasaisesti maassa. Tee ylös ja alas liikettä rauhallisesti 20 toiston verran.

Treenaa sisäreisiä

Mene jälleen “alkuasentoon”, mutta pidä tällä kertaa jalkasi ilmassa noin 90 asteen asennossa. Siirrä oikea nilkkasi vasemman nilkan ylle, pidä samalla reitesi tiukasti yhdessä.

Taita seuraavaksi polvesi niin, että reitesi ovat rintojesi kohdalla. Tee toistot 10 kertaa.

Nämä harjoitukset sopivat loistavasti kaikenikäisille ja kuntoisille ihmisille, joilla “ei ole aikaa” treenata.

Uskallan väittää, että jokaiselta löytyy 3 minuuttia vapaa-aikaa, jonka aikana harjoituksen voi hoitaa pois alta!

Kuulostaako hyvältä? Jaa vinkki ystävillesi Facebookissa!

Lähde: tiphero.com