Omenaviinietikkaa käytetään ruuanlaitossa, mutta sitä kannattaa juoda ihan sellaisenaan sekoitettuna veteen, koska se on erittäin terveellistä.

Se millä kaikilla tavoilla se tekee hyvää, on selvitetty Byrdie -sivustolla. Voi olla mahdollista, että tässäkään ei ole läheskään kaikkia tämän taikajuoman hyötyjä, koska niitä näyttää löytyvän erittäin paljon. Tässä on kuitenkin niistä todella monta.

10 omenaviinietikan tunnistettua terveyshyötyä

1. Vähentää tulehdusta

Kehosta voi löytyä monenlaisia tulehduksia esimerkiksi ruuansulatuskanavassa, joka voi johtua esimerkiksi liiasta jäätelön ja muiden herkkujen syömisestä. Tämä on hyvä syy kulauttaa kurkusta alas pari lusikallista omenaviinietikkaa, joka on sekoitettu lämpimään veteen. Sekaan kannattaa laittaa myös hunajaa. Tämä seos auttaa kehoa normalisoimaan sen pH-arvot ja keho puhdistuu samalla.

2. Estää kurkkukivun syntymistä

Omenaviinietikka on myös erinomainen flunssalääke. Bakteerit vihaavat happamia asioita ja tämän liemen juominen auttaa luomaan kurkkuun ympäristön, joka estää kylmää aiheuttavia bakteereita ja viruksia leviämästä. Juo sitä silloin, kun kurkussasi tuntuu, että se on tulossa kipeäksi. Se kannattaa tehdä jo ensimmäisten tuntien aikana siitä, kun tunnet että kurkkuusi on kasvamassa kaktus.

3. Alentaa verensokeria

Tämä ihme aine voi jopa viivästyttää tyypin 2 diabeteksen syntymistä, koska sen juominen alentaa verensokeria. Jos verensokereissasi on jo häiriötä, kannattaa omenaviinietikan juominen sisällyttää jokaisen päivän rutiineihin. Juo sitä pari lusikallista veden seassa ennen ruokailuja.

4. Vähentää ruokahalua

Sekin on saatu omenaviinietikasta selville, että se auttaa hallitsemaan syömishimoa, joten siitä voi olla apua painonhallintaan. Ehkä jos ottaa sitä ruokalusikallisen, jää sen jälkeen yksi päivän välipaloista syömättä?

5. Poistaa pahan hengityksen

Etikka poistaa pahoja hajuja esimerkiksi keittiöstä, mutta se käy myös pahojen hajujen karkottamiseen suusta. Muista kuitenkin aina sekoittaa etikka ensin veteen, ennen kuin juot sitä, jotta seos ei ole liian vahva.

6. Hidastaa ikääntymistä

Kun levität etikkaa rasvaiselle iholle, se voi supistaa ihohuokosia ja tehdä samalla ihosta tasaisemman. Sen juominenkin vaikuttaa ihoon suotuisasti, jolloin ihon vanheneminen hidastuu ja iho pysyy terveempänä.

7. Rauhoittaa vatsaa

omenaviinietikassa olevat hyödylliset bakteerit voivat auttaa hajottamaan ruokaa tehokkaammin, joka auttaa ruoansulatuksessa sekä vähentää erilaisten vatsavaivojen todennäköisyyttä. Se myös parantaa suolen terveyttä.

8. Antaa energiaa

Tämä jo tässä vaiheessa taianomaiselta kuulostava liemi antaa myös energiaa. Jos tarvitset lisäenergiaa, juo seos, jossa on omenaviinietikan lisäksi hunajaa, lämmintä vettä ja muita makua parantavia suosikkejasi.

9. Vähentää turvotusta

Koska ruoka sulaa paremmin, kun juot omenaviinietikkaa, se vähentää samalla myös turvotusta. Juo sitä pari lusikkaa veden seassa joka päivä, jolloin ruoka hajoaa mahassa nopeammin ja se ei turvota mahaasi. Se hallitsee myös mahassa olevia bakteereja.

10. Sisältää hyödyllisiä ravintoaineita

Näissä missään kohdissa ei mainittu, että mitä kaikkia terveellisiä aineksia tästä taikajuomasta löytyy. Niitä ovat monet ravinteet, kuten magnesium, A-vitamiini, B-6-vitamiini ja C-vitamiini. Voit käyttää sitä myös esimerkiksi salaattikastikkeissa, jos et halua juoda sitä raakana cocktailina.

Katso myös mitä on aiemmin uutisoitu, millaisilla muilla terveellisillä juomilla voit aloittaa päiväsi:

Inkiväärishotti aamulla tekee kehollesi mielettömiä muutoksia

Täältä löydät monta terveyshyötyjä täyteen lataavaa shottia, joilla aloittaa päiväsi

Kuuman sitruunaveden juominen aamulla on parempi vaihtoehto kuin kahvi

Lähde: Byrdie