Eräässä tutkimuksessa on löydetty yhteys siihen, että ruokavalio voi liittyä siihen, miten sietää alkoholia.

Jos noudatat tätä kyseistä ruokavaliota, olet saattanut jo huomata, että krapulasi ovat pahentuneet ja niitä on tullut helpommin kuin ennen kuin siirryit tähän ruokavalioon. Kyseessä on vegaaninen ruokavalio, jota noudattamalla voi tulla syötyä myös hyvin terveellisesti. Siksi sitä ei kannata lopettaa pelkän krapulapelon takia.

Vegaaninen ruokavalio vaikuttaa myös monella suotuisalla tavalla

Vegaanista ruokavaliota noudattavat voivat kokea monia suotuisia vaikutuksia. Heidän ihonsa voi tulla hehkuvammaksi, henkinen hyvinvointi voi parantua ja ruokakin voi tulla halvemmaksi. Vaikka hyviä puolia on näin paljon, voi siihen liittyä myös haittapuolia, joista yksi liittyy alkoholin juomiseen.

Tutkimuksen mukaan vegaaninen ruokavalio voi huonontaa alkoholin sietokykyä. Siihen voi liittyä useampi eri syy, jotka voivat liittyä esimerkiksi joidenkin vitamiinien puutteeseen sekä ruuansulatuksen nopeuteen.

Tutkimuksessa oli mukana vain 24 henkilöä, joten tuloksia ei voi vielä pitää täysin luotettavina. Tulosten mukaan heillä, jotka saivat ravinnostaan tarpeeksi sinkkiä ja niasiinia, oli pienempi riski saada krapulaoireita kuin heillä, jotka eivät saa sitä tarpeeksi. Mutta on paljon kasvisperäisiäkin ruokia, joista niitä saa. Siksi pelkkä vegaanisuus ei selitä sitä, miksi krapula voisi tulla helpommin vain ruokavalion perusteella.

Kun juo alkoholia kohtuudella tai ei ollenkaan, välttyy krapulalta parhaiten, söi pelkkää vegaanista ruokaa tai ei.

Lähde: Cosmopolitan