Näitä kakkuja voi popsia hyvällä omatunnolla.

Vihannekset ovat osa terveellistä ruokavaliota, mutta monet eivät silti syö niitä riittävästi. Ruokasuunnittelija Mitsuki Moriyasu onkin keksinyt erikoisen tavan tehdä vihanneksista maittavampia: kulhon sijaan vihannekset päätyvät salaattikakkuun, jotka näyttävät päältäpäin kakuilta, mutta niiden koostumus on erilainen.

Gluteenittomissa ja vähän hiilihydraatteja sisältävissä kakuissa on kokonaisia vihanneksia ja kakkumaisuutta niihin saadaan käyttäen esimerkiksi soijajauhoa. Kakkujen kuorrute on tehty joko tofusta tai tuorejuustosta, johon on sekoitettu vihanneksia antamaan kakuille luonnollista väriä.

Mitsuki kehitteli kauniit salaattikakut ollessaan Bistro La Porte Marseille -ravintolassa töissä, mutta kakut osoittautuivat niin suosituiksi, että niitä varten avattiin oma erillinen kahvila, VegeDeco Salad Café.

News.com.au:n mukaan Nagoyassa sijaitsevassa kahvilassa keskitytään terveellisyyteen ja valikoimassa onkin superfoodeja, gluteenittomia syötäviä sekä aterioita, joissa on vähän hiilihydraatteja. Kaikki on valmistettu kiinnittäen runsaasti huomiota yksityiskohtiin.

Kahvilan kotisivuilla olevassa tiedotteessa kerrotaan, että salaattikakut ovat erityisen suosittuja terveydestään ja kauneudestaan välittävien naisten keskuudessa sekä kehonrakentamisesta kiinnostuneiden miesten keskuudessa.

Voit katsoa kuvia näyttävistä kakuista täältä.

Lähde: News.com.au