Monien naisten tapa voi tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Lähes jokaisen naisen tapoihin kuuluu kynsien viilaus tai trimmaus, mutta Women’s Healthin mukaan kyseisestä tavasta voisi olla parempi luopua. Syy siihen on se, että tutkimus selvitti säännöllisen kynsien muotoilun aiheuttavan enemmän haittaa kuin hyötyä.

Physical Biologyssa julkaistua tutkimusta varten tutkijat halusivat selvittää ja ymmärtää kynsien kasvamisen fysiikkaa sekä sitä, kuinka erilaiset rasitteet, kuten viilaus, voivat aiheuttaa yleisiä kynsiongelmia, esimerkiksi pihtikynttä, sisäänpäin kasvaneita kynsiä ja lusikkakynsiä.

Women’s Healthin mukaan tutkijoille selvisi, että kun kynnen muotoa muutetaan viilaamalla, leikkaamalla tai jopa puremalla, niiden rakenteet, jotka ovat vastuussa kynnen pysymisestä sormessasi ja auttavat kynsiä kasvamaan, voivat vahingoittua ja aiheuttaa osan ärsyttävistä ja kivuliasta kynsiongelmista.

Tutkijat huomauttivat kuitenkin, että viilaamalla kynnet suoraksi, voi sisäänpäin kasvaneiden kynsien riskiä vähentää. Tämä pätee Women’s Healthin mukaan erityisesti isovarpaan kynsiin.

Tutkimuksen tärkein asia Women’s Healthin mukaan on kuitenkin se, että viilan ja kynsileikkurin kanssa kannattaa ”ottaa iisisti”, jotta yleisiltä kynsiongelmilta välttyy paremmin.

Lähde: Women’s Health