Mitkä kappaleet tahdittivat koronavuotta 2020? Siihen on saatu nyt vastaus.

Vuoden 2020 soitetuin kotimainen kappale oli Behmin suurta suosiota nauttiva hitti Hei rakas, ilmenee Teostolle ilmoitetuista esitystiedoista. Artistinimellä Behm esiintyvän Rita Behmin säveltämää ja sanoittamaa sekä Sakari Aallon ja Kalle Mäkipellon sovittamaa kappaletta esitettiin kaikkiaan noin 10 200 kertaa radiossa, televisiossa sekä keikoilla.

Hei rakas on Behmin debyyttisingle, joka julkaistiin syksyllä 2019, ja vuonna 2020 se soi Teoston mukaan erityisesti kaupallisilla radiokanavilla. Hei rakas on päätösraita Behmin debyyttialbumilla Draaman kaari viehättää, joka oli vuoden 2020 myydyin albumi.

Teoston mukaan Hei rakas oli kärkikolmikossa myös Suomen suoratoistopalveluiden listoilla. Spotifyssa kuunnelluin oli Williamin esittämä Penelope, joka on kaikkien aikojen pisimpään Suomen Spotifyn kärjessä pysynyt kappale.

YouTuben tilastoissa ensimmäisenä oli Arttu Wiskarin esittämä Tässäkö tää oli?. Janne Rintalan ja Mika Haapasalon tekemä kappale oli myös vuoden 2020 kotimaasta eniten esityskorvauksia saanut kappale.

Ulkomailta eniten korvauksia saaneen musiikin top 10 -listaa hallitsi jälleen kerran Jean Sibeliuksen musiikki. Teoston mukaan kärkijoukkoon kohosi kuitenkin uutena Miley Cyrusin esittämä Mother’s Daughter -kappale, jonka kansainväliseen tekijätiimiin lukeutuu Alma.

Ylellä enemmän kotimaista, kaupallisella vähemmän

Teoston mukaan suomalainen musiikki pitää pintansa erityisesti elävän musiikin parissa ja myös Ylen radiokanavilla, jossa kotimaisuusaste nousi 47,8 prosenttiin. Kaupallisten radioiden puolella kotimaisuusaste sen sijaan laski hieman 30 prosenttiin.

Behmin Hei rakas oli suosittu kappale kaupallisella puolella, jossa se oli kolmanneksi soitetuin. Kappaleen edelle menivät The Weekndin Blinding Lights sekä Ava Maxin Kings and Queens.

Ylellä soitetuin kappale viime vuonna oli Anna Abreun Teipillä tai rakkaudella. Sen jälkeen eniten soittokertoja saivat Behmin Hei rakas sekä Arttu Wiskarin Tässäkö tää oli?.

Elävän musiikin saralla, kuten esimerkiksi tanssilavoilla, ikivihreä Rauli Badding Somerjoen Paratiisi on saanut haastajan. Teoston mukaan vuosina 2019 ja 2020 kärkipaikalle on noussut Tuure Kilpeläisen ja Rocka Merilahden kappale Autiosaari.

Paratiisi ehti pitää Teoston elävän musiikin tilastossa soitetuimman kappaleen paikkaa peräti 18 vuotta, ajalla 2000-2018.

Alla vuoden 2020 soitetuimpien kappaleiden top 10 -lista, joka on koottu Teoston radiosta, tv:stä sekä elävän musiikin esityksistä saamien esitysraporttien perusteella ja sillä ei ole mukana suoratoistopalveluiden soitetuimpia kappaleita.

  1. The Weeknd: Blinding Lights
  2. Behm: Hei rakas
  3. Ava Max: Kings and Queens
  4. Nea: Some say
  5. Kaija Koo: Onnellinen loppu
  6. Topic & A7S: Breaking me
  7. Arttu Wiskari: Tässäkö tää oli?
  8. Ava Max: Salt
  9. Dua Lipa: Physical
  10. Elastinen & Jenni Vartiainen: Epäröimättä hetkeekään