Tällaisia päätelmiä parisuhteen tilasta voi tehdä nukkumatyylin perusteella

Parisuhteen tilanteesta voi koettaa tehdä johtopäätöksiä sen perusteella, miten nukut kumppanisi kanssa.

Kehonkieli voi kertoa paljon omista tunteista ja se tulee ilmi myös nukkuessa, kun alitajunta ottaa vallan. Vaikka et joka yö nukukaan samassa asennossa ja asento vaihtelee yön aikanakin, voi silti sinun ja kumppanisi tyylistä nukkua yhdessä tehdä päätelmiä suhteen tilasta.

Brittiprofessori Richard Wiseman on tutkinut nukkumisen ja parisuhteen laadun kytköstä kyselyllä, johon vastasi tuhat ihmistä. Osallistujilta kysyttiin heidän lempinukkuma-asentoaan sekä pyydettiin arvioimaan parisuhteensa laatua.

Tuloksista ilmeni, että 86 prosenttia vastanneista, jotka nukkuivat alle 2,5 sentin päässä kumppanistaan, kertoivat olevansa onnellisia parisuhteissaan. Vain neljä prosenttia taas suosi tyyliä, jossa nukutaan kasvotusten kiinni toisessa.

Jos haluat tietää, mitä sinun ja kumppanisi nukkumatyyli kertoo parisuhteenne tilasta, voit lukea siitä enemmän alta:

Jos nukutte sängyn eri puolilla:

Seksiekspertti Tracey Cox on nimennyt tämän tavan riidan jälkeiseksi tai avioeroa edeltäväksi nukkumatyyliksi. Jos vietät yösi itseäsi halaillen, koska et tunne saavasi rakkautta kumppaniltasi, saatat alitajuisesti koettaa suojella sydäntäsi. Etääntyminen kumppanista makuuhuoneessa voi tarkoittaa, että käyt läpi emotionaalista etäisyyttä tosielämässä – ero voi olla lähitulevaisuudessa edessä.

Nukutte toisiinne kietoutuneina, kasvotusten:

Tämä voi etenkin kesällä olla kuuma ja hikinen, kenties epämukavakin tapa nukkua, mutta se voi myös eniten kertoa rakastavasta, en saa sinusta tarpeekseni -kumppanuudesta. Kumppaniin kietoutuneena nukkuminen on merkki aidosta tyytyväisyydestä parisuhteessa.

”Se tarkoittaa, että elämänne ovat kietoutuneet yhteen, että toimitte parina. Luultavasti lopetatte toistenne lauseet ja huolehditte toisistanne”, kehonkielen asiantuntija Patti Wood kommentoi.

Nukutte selät vastakkain takamusten koskiessa toisiinsa:

Tämä ei tarkoita, että vihaisit kumppaniasi. Se voi kuitenkin viestiä halusta olla ”vapaa sielu”, vaikka olet romanttisesti sitoutunut. Woodin mukaan kosketuksissa olevat takamukset osoittavat sitoutumista pysymiseen seksuaalisesti yhteydessä, mutta selätysten oleminen kertoo kummankin kyvystä pysyä itsenäisenä, oman tilan kunnioituksesta ja luottamuksesta toista kohtaan.

Jos olet ”iso lusikka”:

Naisena voi olla hauskaa olla niin sanotusti iso lusikka – siinä on jotain hoivaavaa. Mutta miehen halailu isona lusikkana voi myös kertoa muusta; se voi viitata, että olet suojeleva ja jopa omistushaluinen miehesi suhteen. Jos olet hieman kontrollifriikki, tämä voi olla suosimasi nukkuma-asento.

Jos olet ”pikkulusikka”:

Jos olet naisena pikkulusikkana, miehesi pitäessä sinusta kiinni, osoittaa se, ettei mies pelkää turvallisuutta ja läheisyyttä. Samalla nukut myös kumppanisi sukuelimiä vasten ja Wood kutsuu asentoa haavoittuvaisimmaksi, koska se on yksi seksuaalisesti houkuttelevimmista nukkuma-asennoista.

Lähde: Elite Daily