Puhumalla voi keväntää omaa takkaa, mutta monilla on vaikeuksia löytää sopiva tilaisuus tai henkilö, jolle puhua.

Henkilökohtaisista ongelmista, olivatpa ne mielenterveyteen, raha-asioihin tai vaikkapa parisuhteeseen liittyviä, voi olla vaikea puhua muille. Vaikeuksia aiheuttaa niin oikean ajankohdan kuin oikean henkilön löytäminen, kenelle avautua ja vaikka sellaisen löytäisi, ei aina ole rohkeutta puhua tunteistaan täysin rehellisesti.

Metron mukaan tämä voikin selittää, miksi kaksi kolmesta kokee, ettei heillä ole ketään, kenelle puhua omista ongelmistaan. Lähes neljännes kyselytutkimukseen vastanneista paljasti odottaneensa vuoden löytääkseen ”täydellisen” tilaisuuden kertoa ongelmistaan.

Time to Change -projetkin teettämään kyselytutkimukseen osallistui 2 500 brittiaikuista, joista 66 prosenttia kertoi kokevansa olevansa yksin vaikeuksiensa kanssa. Kyselyn mukaan yksi suurimmista haasteista oli se, etteivät he köytäneet oikeaa tilaisuutta asioistaan puhumiselle.

Ajoituksella oli myös vaikutusta ihmisten halukkuuteen etsiä apua ja lohtua. Yli kolmannes (36%) sanoi, etteivät he koskaan löydä oikeaa hetkeä puhua tällaisista asioista ja 28 prosenttia kertoi, etteivät he löytäneet oikeaa paikkaa keskustelemiselle.

Metron mukaan kyselyn tulokset julkaistiin Time to Changen Time to Talk Day -kampanjan alla rohkaistakseen ihmisiä puhumaan avoimemmin mielenterveysasioistaan.

”Ihmiset edelleen ajattelevat, ettei ole oikeaa paikkaa tai aikaa mielenterveydestä puhumista varten, että se on jotain, mistä pitäisi kuiskutella nurkissa. Meidän kaikkien täytyy tehdä kovasti töitä muuttaakseen ja poistaakseen esteitä puhumiselta”, Time to Changen johtaja Sue Baker sanoi.

Bakerin mukaan keskusteluilla on mahdollisuus muuttaa elämiä, missä tahansa ne tapahtuvatkaan. Metro muistuttaa, että omista ongelmista voi puhua milloin tahansa ja jos sinulla on vaikeuksia löytää omasta elämästä henkilöä, jolle avautua, on myös muita tapoja puhua asioistaan ihmisille esimerkiksi auttavien puhelimien kautta.

Lähde: Metro