Sadepisaroita niitynkukkasilla -blogin Jenni pyrkii nauttimaan elämästä täysin siemauksin.

Nainen.com-sivuston blogit-listauksesta löytyvän Sadepisaroita niitynkukkasilla -blogissa unohdetaan arjen murheet ja keskitytään hyvään mieleen ja arjen kauniisiin hetkiin ja asioihin. Blogista voi saada inspiraatiota esimerkiksi tyylin ja muodin saralla, sillä Jennin monipuoliset asukuvat viestivät vahvasti hänen persoonallisesta tyylistään. Blogista löytyy myös laajasti erilaisia kirjoituksia ja kuvia sisustukseen, leivontaan, liikuntaan ja matkusteluun liittyen.

Sadepisaroita niitynkukkasilla -blogin perustaja on Jenni, nuori nainen Joensuusta, joka etsii blogissaan onnea ja keskittyy elämän kauniisiin asioihin. Nyt Jenni jakaa meidän kanssaan oman tarinansa ja ajatuksiaan bloggaamisesta.


Miten päädyit aloittamaan bloggaamisen?

Aloitin bloggaamisen luettuani itse muutaman vuoden ajan kiinnostavia blogeja. Sain ystäviltäni ehdotuksen ja kannustusta blogin aloittamista kohtaan, ja lopulta idea aloittamisesta alkoi muotoutua päässäni. Kun nyt jälkeenpäin ajattelee, en silloin tiennyt bloggaamisesta paljonkaan. Kuitenkin reilun kahden ja puolen vuoden bloggaamisen aikana olen oppinut ja kasvanut niin bloggaajana kuin ihmisenäkin.

Olen aina ollut kiinnostunut pukeutumisesta ja tyylistä, ja siispä siitä muotoutui luonnollisesti yksi blogini pääaiheista. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta kovasti, joten blogin kirjoittaminen tuntui heti luonnolliselta ja mukavalta. Olen saanut itsekin paljon inspiraatiota blogeista, joten halusin myös jakaa inspiraatiota omalta osaltani. Blogin avulla voin tietyllä tapaa toteuttaa itseäni, ja nautin bloggaamisesta valtavasti. Aluksi ajattelin vain kokeilla blogin kirjoittamista, mutta sille tielle on jääty, enkä osaisi enää kuvitella elämääni ilman blogia – niin suuri merkitys blogilla on minulle.

Mikä inspiroi sinua bloggaajana?

Inspiroidun useimmiten arkipäivistä, joista saan inspiraatiota bloggaamiseen ja kirjoittamiseen. Pidän myös kauniista asioista, esineistä ja vaatteista, jotka osaltaan inspiroivat kirjoittamaan ja jakamaan mielenkiinnonkohteitani. Motivoidun myös suuresti kanssakäymisestä lukijoiden kanssa, sillä he ovat koko homman suola! Toki kirjoitan blogiani itseäni varten ja omilla ehdoillani, mutta ilman lukijoita homma olisi todella tylsää. Lukijat toimivat tsemppaajina ja vertaistukena, jakavat palan elämääni ja omaa elämäänsä kanssani. On ollut myös hienoa löytää blogin kautta ystäviä, joiden kanssa olen tiiviisti tekemisissä.

Positiivisuus on näkyy blogissasi. Minkälainen on suhtautumisesi elämään ja erityisesti vastoinkäymisiin?

Mielestäni jokaisen tulisi muistaa elämän arvokkuus ja ainutlaatuisuus, vaikka se helposti arjen kiireissä unohtuukin. Olen kohdannut elämässäni vastoinkäymisiä, jotka ovat vaikuttaneet minuun syvästi – niin hyvässä kuin pahassakin. En kuitenkaan halua katkeroitua tai antaa näiden asioiden hallita elämääni, vaan haluan kehittää itseäni ja oppia myös tuntemaan itseni paremmin vastoinkäymisten kautta. Uskon, että kaikella on jokin tarkoitus, ja vastoinkäymiset kasvattavat meistä sen ihmisen, joka meistä on tarkoitus tulla.

Blogissasi haaveillaan ja nautitaan elämän pienistä asioista. Mitkä asiat saavat sinut onnelliseksi arjen keskellä?

Tulen onnelliseksi hyvin pienistä asioista, ja pyrin jatkuvasti kehittämään taitoa nähdä elämän ja arjen kauneus pienissäkin asioissa. Ystävät ovat minulle todella tärkeitä, ja olenkin löytänyt upeita ihmisiä rinnalleni kulkemaan. Lisäksi saan paljon hyvää mieltä eläimistä, perheestäni, hyvästä ruoasta, liikunnasta, bloggaamisesta ja lukemisesta. Pyrin muistamaan rentoutumisen tärkeyden kiireen keskellä, jolloin mielikään ei pääse kuormittumaan liikaa. Myös oma aika on minulle tärkeää, ja silloin teenkin tietoisesti niitä asioita, jotka saavat minut hyvälle mielelle.

Opiskelet luokanopettajaksi. Miten tämä näkyy blogissasi?

Blogissani on silloin tällöin kirjoituksia liittyen opintoihini. Opiskelen nyt kolmatta vuotta, ja aloitan pikkuhiljaa kandidaatin tutkielman tekemisen. Tämän myötä blogissani tulee varmasti olemaan jatkossa jopa aiempaa enemmän opiskelupohdintoja. Olen myös saanut lukijoilta myönteistä palautetta opiskelupostauksista, varsinkin henkilöiltä jotka toivovat pääsevänsä opiskelemaan samaa alaa. On mukavaa, että olen voinut opiskelupohdinnoillani avartaa opintojen kulkua tai sisältöä muille aiheesta kiinnostuneille.

Blogissasi nähdään paljon kauniita vaatteita. Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

Kuvailisin tyyliäni vaihtelevaksi. Pukeudun pitkälti fiiliksen mukaan, ja yhtenä päivänä päältäni voi löytyä mustaa ja yksinkertaista ja seuraavana hempeitä pitsihörselöitä. Olen myös huomannut tyylini kehittyneen paljon viime vuosina, ja kuluneen vuoden aikana olen kiinnostunut aiempaa enemmän neutraaleista väreistä, materiaaleilla leikittelystä ja uusien elementtien kokeilusta. Tyylini on useimmiten hyvin naisellinen, hameet ja mekot ovat tärkeä osa tyyliäni.

En varsinaisesti seuraa muotia, vaan poimin vallalla olevista trendeistä itselleni sopivimmat. Suosin kirpputoreja, ja käyttömukavuus on minulle tärkeää vaatteita valitessani. Suuren osan inspiraatiosta saan blogeja lukemalla, kirppareita ja kauppoja kiertelemällä sekä etsimällä uusia yhdistelmiä omasta vaatekaapistani.

Kerrot, että olet kiinnostunut hiljattain lukemisesta. Mitä kirjoja suosittelisit muille ja miksi?

Olen innostunut valtavasti dekkareista, ja niitä tulee luettua melkeinpä jatkuvasti. Dekkareiden saralla suosikkikirjailijoitani ovat Anna Jansson, Liza Marklund, Camilla Läckberg ja Lars Kepler. Kaikissa näissä on yhteistä mukaansa tempaava ja kekseliäs juoni, joka pitää lukijan otteessaan loppumetreille asti. Suosittelenkin näitä kirjoja kaikille dekkareiden ystäville!

Lisäksi luen mielelläni kirjoja, jotka koskettavat lukijaansa jollain tapaa ja herättävät tunteita. Esimerkiksi Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää –teos oli erittäin mielenkiintoinen ja koskettava, ja sai kyyneleet vierimään poskilla. Mitä koskettavampi, sitä parempi.

Miten opiskelun, bloggaamisen ja muun vapaa-ajan saa sovitettua yhteen?

Välillä aika on todella kortilla, ja silloin onkin tärkeää kuunnella itseään ja omaa hyvinvointiaan. Yritän muistuttaa itselleni bloggaamisen olevan vain harrastus, jota teen silloin kun hyvältä tuntuu. Kirjoitan silloin kun minulla on aikaa, näin lopputulos on sekä itseni että lukijoiden kannalta miellyttävin. Välillä postauksia tulee päivittäin, välillä kerran viikossa. En ota paineita, pidän pään kylmänä ja kuuntelen itseäni – näin bloggaamisen mielekkyys ja into bloggaamista kohtaan säilyy varmasti.

Mitä vinkkejä antaisit aloittelevalle bloggaajalle?

Tärkeimpänä neuvona sanoisin, että ole oma itsesi. Feikkaamisen ja väkisin väännetyn tekstin erottaa, ja kirjoittajan oma kiinnostus ja innostus aiheita kohtaan tulee usein selvästi esille. Kirjoita aiheista, joista sinun on luontevaa kertoa. Älä yritä miellyttää lukijoita liikaa: kyllä oikeat, aiheistasi kiinnostuneet ihmiset löytävät tiensä blogiisi. Kaikki tapahtuu ajallaan. Älä myöskään aseta itsellesi paineita blogin suhteen, ettet pala loppuun! Sinä itse päätät blogisi säännöt kirjoitustahdista aiheisiin.


Kiinnostuitko lukemaan lisää? Sadepisaroita niitynkukkasilla -blogin päivityksiä voit seurata Nainen.com-sivuston blogit-osion kautta, suoraan blogin omilla sivuilla sekä sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa.