Suhteen kestävyys vanhemmaksi tulon jälkeen voi olla yhdestä hormonista kiinni

Yhden hormonin tasot voivat olla yksi ennustin suhteen pitkäikäsyydelle.

Parisuhteen kestoa voi olla mahdotonta ennustaa, mutta erään hormonin tasot voivat kuitenkin uuden tutkimuksen perusteella olla ennustin suhteen pitkäikäsyydestä. Kyseessä oleva hormoni on oksitosiini, joka vahvistaa ihmisten välistä kiintymystä.

Society for Personality and Social Psychology -järjestön vuosittaisessa kokouksessa esitellyssä tutkimuksessa mitattiin 188 naimisissa olevan naisen oksitosiinitasot raskauden aikana ja sen jälkeen.

2,5 vuotta myöhemmin tutkijat tekivät seurannan selvittääkseen, kuinka moni naisista oli edelleen naimisissa kumppaninsa kanssa. Glamourin mukaan tutkijoille selvisi, että 90 prosenttia oli edelleen naimisissa, mutta seitsemän oli eronnut lapsen syntymän jälkeen.

Edelleen naimisissa olevien ja eronneiden naisten välillä oli yksi erottava tekijä; ne naiset, joilla oli korkeammat oksitosiinitasot raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana ja kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen, olivat todennäköisemmin pysyneet yhdessä lastensa isän kanssa.

Tutkijat totesivat halunneensa selvittää, voisiko oksitosiini puskuroida vanhempien välistä suhdetta synnytyksen jälkeisessä siirtymävaiheessa sen lisäksi, että se vahvistaa vanhemman ja vastasyntyneen suhdetta.

”Tilastolliset analyysit paljastivat, että alhaisemmat oksitosiinitasot äidin kohdalla (ennen ja jälkeen synnytyksen) olivat yhteydessä suurempaan riskiin parisuhteen päättymiselle siihen mennessä, kun vauva oli kasvanut taaperoksi”, tutkijat totesivat.

Glamourin mukaan jos siis suunnitelmissasi on hankkia lapsia, voi oksitosiinilla olla roolinsa sekä sinun suhteessasi vauvaan kuin myös kumppaniisi.

Lähde: Glamour


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.