Stressaako? Koeta silloin olla syömättä näitä asioita

Näistä yhdeksästä syötävästä tai juotavasta voi olla sinulle enemmän haittaa.

Monet purkavat stressiä ja pahaa mieltä syömällä. Tämän takia esimerkiksi ruokakaappien perukoilta tai pakastimesta saattaa löytyä pientä piristystä pahan päivän varalle.

Tällaisella on kuitenkin negatiivisia vaikutuksia ja esimerkiksi tutkimuksen mukaan syömällä säännöllisesti paljon kaloreita ja paljon rasvaa sisältäviä ruokia stressaantuneena myös aineenvaihdunta hidastuu. Tämä taas voi johtaa painonnousuun.

Siksi stressaantuneena kannattaisi vältellä tiettyjen syötävien popsimista ja juomien nauttimista. Alle on listattu 9 sellaista sekä muutaman kohdalla myös parempi, terveellisempi vaihtoehto.

1. Kuorrutetut donitsit

Psykiatri, lääketieteen tohtori Drew Ramseyn mukaan paistetut leivonnaiset lisäävät ahdistusta. Tämä johtuu siitä, että glukoositasot nousevat, kun kuitua ei ole hidastamassa kaiken sokerin sulattamista, mikä taas vuorostaan nostaa stressihormoni kortisolia.

2. Pretzelit

Näiden rouskuttaminen voi olla tyydyttävää, mutta niissä on yksinkertaisia hiilihydraatteja, jotka nostavat mielialaa vain hetken ennen kuin lähettävät sen takas maanalaisille tasoille.

3. Perunalastut

Yksinkertaisten hiilihydraattien yliannostusta pahempaa on transrasvojen ahtaminen itseesi. Wake Forest University School of Medicinen tutkimus sai selville, että paljon transrasvoja sisältävä ruokavalio johtaa painonnousuun etenkin keskivartalon kohdalla, missä se on vaarallisinta terveyttäsi ajatellen.

4. Makeutetut kahvijuomat

Kahvi todistetusti tehostaa mielialaa stimuloiden dopamiinin toimintaa aivoissa ja alentaen masennusriskiä. Makeutetut kahvijuomat kuitenkin voivat täyttää päivän kaloritarpeet ja viikon edestä sokeria. Pahempaa on kuitenkin sokerin saantia seuraava romahdus, joka voi saada sinut juomaan toisen samanlaisen kalori- ja sokeripommin.

5. Ranskalaiset

Tämä lohturuoka on vain rasvaa ja hiilihydraatteja. Näissäkin voi olla transrasvaa, mikä on yhdistetty myös korkeampiin määriin masennustapauksia. Ranskalaisten sijaan kannattaakin napostella bataattia, mikä ei nosta verensokeria ranskalaisten tavoin ja siinä on paljon ravintoaineita ja kuitua.

6. Jäätelö

Tämän pitäisi olla jo tuttua: sokeri nostaa glukoositasoja ja kortisolitasoja. Sen lisäksi se voi aiheuttaa vatsavaivoja, jos laktoosi aiheuttaa ongelmia. Parempi vaihtoehto olisi syödä jogurttia hedelmien kera, mistä saisi sekä proteiinia ja kalsiumia jogurtista että antioksidantteja ja vitamiineja marjoista.

7. Limsa

Säännöllinen virvoitusjuomien juominen on kuin söisi kymmenen sokeripalaa. Kevyt-versiot eivät ole sen parempia; tutkimus Weizmann-instituutista osoitti, että keinotekoiset makeutusaineet saattavat muokata mahan bakteereja liikalihavuuden ja diabeteksen suuntaan.

8. Nachot

Raskasta juustoa ja yksinkertaisia hiilihydraatteja. Nämä eivät saa sinua seesteisemmälle mielelle, vaikka kuinka se lautasellinen nachoja koettaisi muuta väittää.

9. Drinkit

Psykiatri, lääketieteen tohtori Drew Ramsey kertoo, että makeat, väkevää alkoholia sisältävät juomat on helppo nauttia, mutta ne voivat sisältää yli 500 kaloria. Näin on esimerkiksi margaritan, mai tain ja piña coladan kohdalla. Ne myös nostavat glukoosi- ja kortisolitasoja, mikä on juuri päinvastaista, mitä tarvitset. Parempi vaihtoehto on viini, josta saa terveellisiä flavonoideja ja antioksidantteja. Kannattaa kuitenkin siemailla hitaasi ja pysytellä yhdessä lasillisessa.

Lue lisää vinkkejä täältä.

Lähde: Prevention


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.