Alkoholia on syytä juoda maltillisesti, mutta tietyssä aikuisiässä sitä ei kannattaisi juoda lainkaan.

Monissa tutkimuksissa on todettu kuinka pienestä määrästä alkoholia saattaa olla hyötyä. Aiempien uutisen mukaan alkoholi esimerkiksi saa sinut puhumaan paremmin vieraita kieliä ja maltillinen alkoholin kulutus tulee immuunijärjestelmää. Vaikka on hyviä syitä juoda alkoholia, uuden tutkimuksen mukaan ihan kaiken ikäisten ei sitä kannattaisi tehdä lainkaan.

Jos olet alle 40-vuotias, uuden tutkimuksen tulokset voivat aiheuttaa sen, että saatat haluta lopettaa juomisen. Nuoret eivät hyödy alkoholin terveyshyödyistä, joten sitä ei kannattaisi juoda lainkaan, koska se saattaa vain aiheuttaa mielenterveysongelmia.

Vaikka nuorten ei kannattaisi juoda alkoholia, vanhempien kohdalla alkoholin juomisesta voi olla paljon hyötyä, jos sitä juo maltillisesti. Jos yli 40-vuotias on terve, voi alkoholi vähentää esimerkiksi aivohalvauksen, diabeteksen ja sydänsairauksien riskiä.

Kannattaa muistaa, että naisille maltillisen juomisen raja on alempana kuin miehillä. Jokaisen täytyy tehdä omat päätelmät siitä, kannattaako alkoholia juoda lainkaan vai pieniä määriä.

Lähde: Huffpost