Tutkimusta aiheesta tehtiin reesusapinoilla, joiden immuunijärjestelmä on samankaltainen ihmisten kanssa.

Tutkimus väittää maltillisen alkoholinkäytön tukevan immuunijärjestelmää ja auttavan sitä taistelemaan infektioita vastaan. Oregonissa sijaitsevan yliopiston tiedemiehet sanovat tutkimuksen olevan avullinen auttamaan löytämään uusia tapoja parantaa ihmiskehon kykyä vastata rokotteisiin.

Tiedemiehet käyttivät tutkimuksessaan reesusapinoita, joiden immuunijärjestelmä on samankaltainen ihmisten kanssa. Tiedemiehet opettivat 12 reesusapinaa käyttämään alkoholia, neliprosenttista etanoliseosta, omasta tahdostaan.

Tutkijat rokottivat apinat isorokkoa vastaan osana tutkimusta. Sen jälkeen he erottivat apinat kahteen ryhmään, joista toiset pääsivät käsiksi etanoliin ja toiset sokeriveteen.

Tutkijat seurasivat eläinten päivittäistä etanolin kulutusta 14 kuukauden ajan. Seitsemän kuukautta tutkimuksen aloittamisen jälkeen apinat rokotettiin uudelleen.

”Kuten ihmiset, reesusapinat osoittivat kovin erilaisia juomistapoja. Osa niistä joi paljon ja osa maltillisesti”, kertoo Ilhem Messaoudi, tutkimuksen pääkirjoittaja.

Apinoiden vapaaehtoiset etanolin kulutustavat erottelivat ne kahteen ryhmään. Toinen ryhmä koostui runsaasti sitä juovista ja toinen maltillisista. Ennen alkoholin kulutusta kaikki apinat osoittivat verrattavissa olevia vastauksia rokotukseen, mutta alkoholin kulutuksen alettua nämä kaksi ryhmää reagoivat eri tavoin.

Runsaasti juoneiden apinoiden reaktio rokotteeseen vähentyi runsaasti verrattuna sokerivettä juoneisiin apinoihin. Yllättävämpi löydös oli kuitenkin se, että maltillisesti juoneiden reesusapinoiden reaktiot rokotteeseen tehostuivat sokerivettä juoneisiin apinoihin verrattuna.

Tiedemiesten päätelmä tutkimuksesta on, että maltillinen juominen tuki apinoiden immuunijärjestelmiä.

”Jos sinulla on alkoholin väärinkäyttöä perhehistoriassasi tai olet itse ennen käyttänyt alkoholia väärin tai olet vaarassa moiselle käytökselle, emme suosittele juomista silloin tarkoituksena parantaa immuunijärjestelmää”, Messaoudi sanoo.

”Mut jos keskivertoihminen, joka nauttii sanotaanko vaikka lasillisen viinä ruoan kanssa, niin se vaikuttaa yleisesti parantavan terveyttä ja sydämen toimintaa. Ja nyt voimme lisätä immuunijärjestelmän sille listalle”, hän lisää.

Lähde: News.com.au