Asiantuntijoiden mukaan sängyn petaaminen voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Yleensä sängyn petaamista heti aamulla suositellaan ja sille on listattu useita hyviä syitä. Asiantuntijat ovat kuitenkin hieman eri linjoilla siitä, onko se sittenkään niin hyvä idea.

Syy on pölypunkeissa, joita sängyssäsi elää keskimäärin 1,5 miljoonaa. Pölypunkit viihtyvät lämpimässä, kosteassa ympäristössä ja sänky, joka yöunien jälkeen on juurikin lämmin ja kostea, on niille oikein mainiosti kelpaava paikka.

Kingstonin yliopiston tohtori Stephen Pretlove väittää, että jos jätät sängyn sijaamatta, voit päästä eroon pölypunkeista.

”Kun vuode on sijaamatta päivän ajan, se poistaa kosteutta lakanoista ja patjasta, joten pölypunkit kuivuvat ja lopulta kuolevat”, Pretlove perusteli.

Good Housekeeping Instituten asiantuntija Carolyn Forten mukaan pölypunkkeja on kuitenkin kaikkialla, joten sijaamaton vuode ei hänen mukaansa vaikuta niin paljoa. Hän kuitenkin suosittelee antamaan sängyn olla hetken aikaa aamulla petaamaton, jotta osa kosteudesta haihtuu ja sänky tuulettuu – syö siis aamupalasi ensin ja petaa sänkysi vasta sitten.

Lähde: Good Housekeeping