Sängyn petaaminen joka aamu kannattaa – lue syyt, miksi

Jos haluat muuttaa maailmaa, aloita sijaamalla vuoteesi.

Sängyn petaaminen ei ole vaikea tehtävä eikä se vie kauan aikaa, mutta silti monet jättävät sen tekemättä. Sängyn petaamisella on kuitenkin omat hyötynsä, ja alle onkin listattu 10 syytä, miksi oma sänky kannattaa pedata joka päivä.

1. Se on yksinkertainen tehtävä. 30 sekuntia voi kuulostaa paljolta, kun olet vielä unien jäljiltä torkutuksen tarpeessa, mutta aamun aloittaminen pienellä kotiaskareella on vaivan arvoinen.

2. Yhdysvaltain laivaston amiraali William H. McRaven on sanonut, että jos haluat muuttaa maailmaa, aloita sijaamalla vuoteesi. McRaven sanoi Teksasin yliopiston aloituspuheessa, että jos sijaat vuoteesi joka aamu, olet suorittanut päivän ensimmäisen askareen.

”Se antaa sinulle hieman ylpeyttä ja rohkaisee tekemään toisen askareen ja toisen ja toisen. Lopulta päivän päätteeksi se yksi tehty askare on muuttunut moneksi tehdyksi tehtäväksi”, McRaven kannusti puheessaan.

3. Jos jätät sängyn petaamatta, se voi hidastaa tuotteliaisuuttasi. Fengshui-asiantuntija Karen Kingstonin mukaan kun jätät sänkysi sekaisin, selviydyt päivästä jotenkuten, kunnes on aika jälleen mennä takaisin sänkyyn.

4. Se on tapa, joka voi johtaa muihin hyviin tapoihin.

”Sängyn sijaaminen joka aamu on suhteessa parempaan tuottavaisuuteen, paremaan hyvinvointiin ja vahvempiin taitoihin ylläpitää budjettia”, Charles Duhigg on kirjoittanut kirjassaan The Power of Habit.

”Perheateri tai siisti sänky eivät aiheuta parempia arvosanoja tai tarkempaa rahankäyttöä, mutta jotenkin nämä muutokset aloittavat ketjureaktion, joka auttaa muita hyviä tapoja syntymään.”

5. Vuoteen sijaaminen voi auttaa allergioiden kanssa. Kun sänky on sijattu päivän ajaksi, pääsee lakanoiden väliin vähemmän pölyä ja allergeeneja – tai lemmikkien karvaa.

6. Se voi auttaa nukkumaan paremmin. National Sleep Foundationin kyselyn mukaan ne, jotka sijaavat vuoteensa kertoivat myös nukkuvansa paremmin.

7. Siisti sänky saa jopa sottaisen huoneen näyttämään paremmalta.

8. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun pääset täydellisesti sijattuun vuoteeseen pitkän päivän päätteeksi. On kuin asuisit hotellissa!

9. Vuoteen sijaaminen muistuttaa sinua siitä, että pienilläkin asioilla on väliä.

”Jos et voi tehdä pieniä asioita oikein, et koskaan pysty tekemään isoja asioita oikein. Ja jos sinulla sattuu olemaan huono päivä, tulet kotiin sänkyyn, joka on pedattu – jonka sinä petasit. Ja sijattu vuode antaa sinulle rohkaisua siitä, että huominen on parempi päivä”, amiraali McRaven sanoi puheessaan.

10. Jos jaat sänkysi jonkun kanssa, jakakaa petaaminen. Joko kumpikin hoitaa oman puolensa tai vuoropäivinä koko sängyn.

Lue lisää hyviä syitä pedata sänky ja käteviä vinkkejä sen petaamiseksi ja koristamiseksi täältä.

Lähde: BuzzFeed


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.