Rintasyöpäpotilaiden elämänlaatu voi parantua joogan avulla

Potilaat kertoivat joogan muun muassa vähentäneen väsymystä sädehoitojen jälkeen.

Rintasyövän takia sädehoidossa olevien naisten elämänlaatu voi parantua hoidon jälkeen joogan avulla, kertoo Journal of Clinical Oncology -lehdessä julkaistu tutkimus. Texas MD Anderson Cancer Center -yliopiston tutkijat selvittivät joogan vaikutuksia apunaan 191 naista, joilla on 0-3 vaiheen rintasyöpä.

Nämä 191 naista jaettiin kolmeen ryhmään, joista yksi harrasti joogaa, yksi teki yksinkertaisia venytyksiä ja yhtä ryhmää ei ohjeistettu kumpaankaan. Fox News kertoo, että joogaa harrastaneet naiset kertoivat olevansa vähemmän väsyneitä ja heidän yleinen terveytensä ja toimintakykynsä parani sädehoidon jälkeen verrattuna kahteen muuhun ryhmään.

Tutkijat myös mittasivat tutkimukseen osallistuneiden naisten stressihormoni kortisolin tasoja, jonka korkeat tasot ovat kytköksissä huonompaan tulokseen rintasyövän kohdalla. Joogaryhmään kuuluneilla naisilla kortisolitasot vähenivät jyrkimmin päivän aikana, mikä osoitta, että jooga saattaa pystyä säännöstelemään kyseistä hormonia.

”Joogan osana olevilla mielen ja kehon harjoituksilla on selvästi valtavasti potentiaalia auttaa potilaita käsittelemään psykososiaalisia ja fyysisiä vaikeuksia, jotka liittyvät syövän hoitoon ja sen jälkeiseen elämään ja vaikutukset ylittävät pelkän venyttelyn vaikutukset”, tutkimuksen kirjoittaja Lorenzo Cohen kertoi Fox Newsille.

Lähde: Fox News