Pitkän päivän – tai viikon – päätteeksi on ihana rentoutua kuumassa kylvyssä.

Kylvystä saa vielä entistä rentouttavamman ja ylellisen, kun tekee itselleen vaahtokylvyn. Jos kylpyvaahdoista ei ole kuitenkaan löytynyt sinulle mieluista tuoksua tai haluat säästää hieman rahaa, voit tehdä kylpyvaahdon myös itse.

PureWow’n mukaan tekemällä kylpyvaahdon itse valitsemistasi tuoksuista ja öljyistä, saat mahdollisuuden tehdä kylvystäsi täysin mielesi mukaisen. Samalla myös tiedät tarkalleen, mitä kaikkea kylpyvaahdon tekoon on käytetty.

Ensimmäinen vaihe: Kerää ainesosat

Kylpyvaahtoasi varten tarvitset pulloja, joihin sekoittaa aineen, vettä ja eteerisiä öljyjä sekä lisäksi:

Nestämäistä castile-saippuaa

PureWow kertoo, että castile-saippuat on tehty kasvipohjaisista öljyistä. Ne ovat saaneet nimensä Espanjassa sijaitsevasta Kastilian alueesta, mistä saippua on lähtöisin. Tätä saippuaa saa valmistettuna muun muassa kookos-, palmu-, hamppu tai jojobaöljystä. Yksi tunnettu merkki on Dr. Bronner’s, jota kannattaa valita hajusteeton versio.

Emulgointiaine/liuotin

Liuotin on emulgointiaineesi, jota tarvitaan, koska vesi ja öljy eivät sekoitu. PureWow mainitsi esimerkkinä tämän Amazonista saatavan aineen, mutta muita tehokkaita, mutta ei yhtä voimakkaita vaihtoehtoja ovat glyseriini sekä kookosöljy.

Toinen vaihe: Valitse eteerinen öljy (jos haluat)

Tämän vaiheen voi toki ohittaa, mutta eteerinen öljy muuttaa tavallisen kylpysi aromaattiseksi, fyysisesti parantavaksi koti-spaksi. PureWow’n mukaan hajuaistisi on suoraan kytköksissä aivojen tunnekeskukseen, joten kun haistat jonkin hyvään muistoon liittyvän tuoksun, vapauttaa kehosi hyvän olon ja rentoutumisen kemikaaleja. Parhaat eteeriset öljyt rentouttavaa kylpyä varten ovat laventeli, vanilja ja jasmiini. Jos taas et ole tuoksujen suuri ystävä, voivat myös miedommat versiot, kuten rosmariini, eukalyptus ja timjami toimia.

Erilaisilla öljyillä on erilaiset vaikutukset:

  • Laventeli: Paras vaihtoehto rentoutumiseen ja rauhoittumiseen
  • Piparminttu tai kamomilla: Paras vaihtoehto hellänä oleville lihaksille
  • Kataja: Paras vaihtoehto lihaskramppeja ja jännityksen lievitystä varten
  • Sitruunaruoho tai arnikki: Paras vaihtoehto niveltulehdusten lievitykseen
  • Rosmariini tai eukalyptus: Paras vaihtoehto yleiseen kivun helpottamiseen mustelmista vammoihin.

Kolmas vaihe: Sekoita ainesosat keskenään

Yhdistä saman verran vettä ja castile-saippua pulloosi (1/2 kupillisestai noin kupilliseen, eli noin 1-2,5 desiä molempia, riippuen pullosi koosta) Lisää 1/4 kupillinen (0,59 dl) liuotinta ja noin kymmenen tippaa valitsemaa eteeristä öljyä, jos haluat sellaista käyttää. Sulje pullo ja sekoita.

Neljäs vaihe: Laske itsellesi kylpy ja nauti

Kaada noin puolikas kupillinen (noin 1,18 dl) itse tekemääsi kylpyvaahtoa veden sekaan, kun lasket sitä ammeeseen – ja kun vettä on tarpeeksi, mene kylpyysi ja nauti.

Lähde: PureWow