Reissu yhdessä ystävien kanssa tekee hyvää sinulle – tiedekin puhuu sen puolesta

Vaikka reissua pitäisi suunnitella ja odottaa pidempään, on se sen arvoista.

Kerää yhteen parhaat ystäväsi, pakatkaa laukut ja ottakaa irtiotto arjesta reissun merkeissä! Reissuun lähteminen yhdessä parhaiden ystäviesi kanssa voi parantaa henkistä hyvinvointiasi sekä pitkäaikaista onnellisuuttasi, ja tutkimukset tukevat tätä, kertoo Popsugar.

Ajanvietto ystävien kanssa on tärkeää ja tuntuu hyvältä, mutta Popsugarin mukaan nyt on olemassa tieteellisiä selityksiä, miksi näin. on. Vuonna 2016 tutkijat löysivät todisteita siitä, että ajanvietto ystävien kanssa lisää oksitosiinin tuotantoa.

Oksitosiini on hormoni, joka täyttää elimistön, kun ihminen on onnellinen ja sitä vapautuu muun muassa positiivisten, sosiaalisten lähentymiskokemusten (kuten tyttöjen reissu) aikana. Oksitosiini voi tehdä ihmisistä luottavaisempia, anteliaampia ja ystävällisempiä.

Myös pitkäkestoisilla ystävyyssuhteilla on vaikutuksensa, mikä myös puhuu yhteisen reissun puolesta. Vuonna 2017 Michiganin osavaltionyliopistossa tehty tutkimus selvitti, että ystävyyssuhteista tulee iän myötä entistä tärkeämpi ennusmerkki onnellisuudelle ja terveydelle.

Popsugarin mukaan ystävyyssuhteet olivat tutkimuksessa jopa tärkeämpi vaikutukseltaan kuin ihmissuhteet perheenjäseniin. Tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että ystävyyssuhteet ennustavat enemmän sekä päivittäistä onnellisuutta että kuinka pitkään elää kuin puoliso ja perhesuhteet.

Arjen kiireiden ja mahdollisesti myös perheen perustamisen myötä aikaa ystävien näkemiselle ja etenkin yhteiselle reissulle voi olla vaikea löytää, mutta siihen kannattaa kuitenkin pyrkiä, sillä se on sen arvoista. Muutamankin päivän irtiotto arjesta yhdessä hyvien ystävien kanssa voi tuoda sellaisen hyvän olon ryöpyn, jonka vaikutus heijastuu kotioloihinkin.

Popsugarin mukaan vielä parempi on, jos suunnittelet reissun ystävien kanssa, joita todella rakastat ja joihin luotat ja he tuntevat samoin sinua kohtaan; ystäviä, joiden kanssa sinulla on menneisyys.

Lähde: Popsugar


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.