Työpaikalla vieraileva lemmikki voi vaikuttaa positiivisesti ilmapiiriin.

Noin puolet suomalaisista toivottaa lemmikit tervetulleiksi työpaikoille, kunhan työyhteisö huomioidaan. Tämä selviää eläintenruokavalmistaja Edgard & Cooperin teettämästä kyselystä.

42 prosenttia suomalaisista sallisi lemmikkien tuomisen rajattuun tilaan, työtovereiden allergiat huomioon ottaen. Varauksetta karvakaverit työpaikoille hyväksyy noin kahdeksan prosenttia suomalaisista.

Kyselyn mukaan reilu neljännes päästäisi eläimet työpaikalle vain poikkeustapauksissa. Lähes vastaava määrä, noin 24 prosenttia, sen sijaan ei toivoisi lemmikkejä työpaikalle ollenkaan.

Edgar & Cooperin brändijohtaja Maaike Pieters neuvoo linjaamaan selkeät säännöt eläinystävien vierailuille. Niitä ei kannata tuoda allergisten tai eläimiä pelkäävien lähelle ja myös hygienia sekä lisäsiivouksen tarve on hyvä huomioida.

”On tärkeää saada koko työyhteisön hyväksyntä esimerkiksi sille, mihin tiloihin lemmikki on tervetullut ja missä sen ruuat ja ruokakupit säilytetään. Esimerkiksi jos toimistolla on useita kerroksia, voidaan sopia, että lemmikkejä tuodaan vain yhteen kerrokseen”, Pieters ehdottaa.

Lemmikillä positiivinen vaikutus ilmapiiriin

Pietersin mukaan työkulttuuri muuttuu koko ajan lemmikkiystävällisemmäksi. Toimistokoirat ovat jo yleinen näky monella työpaikalla ja ne edustavat yritystä sosiaalisen median kanavissa.

Lemmikeillä on suotuisia terveysvaikutuksia, ja usein ne rentouttavat työyhteisön ilmapiiriä.

”Eläinten rapsuttelu laskee verenpainetta ja stressitasoja, ja koiran kanssa ulkoilu tauottaa työtä ja lisää vireyttä. Näin lemmikit voivat vaikuttaa positiivisesti jopa yrityksen tuottavuuteen”, Pieters pohtii.

Pieters muistuttaa, että vaikka moni lemmikki viihtyy päivän paremmin ihmisten seurassa kuin yksin kotona, kaikille työpaikoille eläimet eivät sovi. Toimistokoiran tulee sopia luonteeltaan ja käytökseltään työpaikalla oleskeluun, ja sen hyvinvoinnista on huolehdittava.

Koira tarvitsee oman paikan esimerkiksi omistajansa työhuoneessa, jossa se voi levätä sekä viettää päivän vapaasti stressaantumatta.

Edgar & Cooper etsii Vuoden toimistokoiraa 2020

Edgar & Cooper on aloittanut Vuoden toimistokoira 2020 -kilpailun, jonka tavoitteena on nostaa esiin toimistokoirien positiivisia vaikutuksia ja kannustaa yrityksiä avaamaan toimistonsa lemmikeille. Kilpailuun voi ehdottaa omalla työpaikalla vierailevaa toimistokoiraa ajalla 5.–29.2.2020.

Vuoden toimistokoira -tittelin valitsee Edgard & Cooper yhteistyössä viestintätoimisto OSG Viestinnän kanssa. Voittajakoira palkitaan Edgard & Cooperin tuotteilla.

Näin osallistut kilpailuun:

1 .Julkaise yrityksenne Facebook- tai Instagram-tilillä kuva toimistokoirastanne työpaikalla.

2. Kerro kuvan yhteydessä:

  • miten toimistokoiranne on muuttanut työyhteisöänne paremmaksi
  • miten koira lisää hyvinvointia työpaikallanne
  • mikä tekee juuri teidän toimistokoirastanne Vuoden toimistokoiran

3. Käytä hashtageja #vuodentoimistokoira ja #edgardcooper.

4. Seuraa @edgardcooper Instagramissa ja Facebookissa.