Me-muotoa käyttävillä pareilla saattaa olla onnellisempi suhde.

Pariskunnat saattavat alkaa käyttää helposti me-muotoa suhteestaan, etenkin kun ovat olleet pitkään yhdessä. Vaikka tämä voi joidenkin mielestä olla turhan siirappista ja tarpeetonta, on tutkimuksessa havaittu me-muotoa käyttävien olevan onnellisempia rakkauselämässään kuin niiden, jotka eivät käytä me-muotoa.

Kalifornian yliopiston tutkijat selvittivät me-muodon (kuten ”me”, ”meidän”) käytön ja terveellisen romanttisen suhteen korrelaatiota. Psykologi Megan Robbinsin johtamassa tutkimuksessa analysoitiin 30 tutkimusta, joihin osallistui yli 5 000 henkilöä, joista puolet oli naimisissa.

Tutkimuksesta uutisoineen The Independentin mukaan tutkijat ottivat huomioon viisi päätekijää: miten pitkään parit olivat olleet yhdessä, miten he käyttäytyivät suhteessa, miten hyvin osallistujat huolehtivat itsestään päivittäin sekä minkälainen heidän mielenterveytensä sekä fyysinen terveytensä oli.

Tutkijat tulivat siihen tulokseen, että me-muodon käyttäminen oli hyödyllistä jokaisen viiden kategorian kannalta, mikä vastaa kaikin puolin onnellisempaa parisuhdetta. Tutkimuksessa ilmeni myös, että me-muodon käyttämisellä oli positiivinen vaikutus parisuhteissa kaikissa eri ikäryhmissä.

The Independentin mukaan ei kuitenkaan ole vielä määritelty, käyttävätkö onnelliset parit luonnostaan todennäköisemmin me-muotoa vai voiko me-muodon käyttäminen tehdä parista onnellisemman.

”Se on todennäköisesti molempia”, Robbins kommentoi.

”Kun kuulee itsensä tai kumppaninsa sanovan käyttävän me-muotoisia sanoja, voi se muuttaa yksilön tapaa ajatella enemmän kumppaniin liittyväksi, mikä voi johtaa terveempään parisuhteeseen”, hän lisäsi.

Voit tutustua Journal of Social and Personal Relationships -julkaisussa ilmestyneeseen tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: The Independent