Perunoista on moneksi – tai ainakin niiden valmistustapoja on monia.

Perunoita voi valmistaa monella tapaa, mutta monilla tulee ensimmäisenä mieleen noin kymmenkunta tapaa – perunamuusi, keitetyt perunat, paistetut perunat, ranskanperunat, uuniperunat, kermaperunat…

Todellisuudessa tapoja on ainakin useita kymmeniä, kuten Bon Appétit’n YouTube-kanavalla julkaistu video osoittaa. Bon Appétit’n toimittaja Amiel Stanek valmistaa videolla russet-perunoita peräti 63 tavalla.

Stanek valmistaa videolla perunoita niin tuttuja, perinteisiä tapoja käyttäen kuin erikoisemmilla tavoilla ja maistaa suurinta osaa lopputuloksista. Hän muun muassa tekee marinoitua perunoita, valmistaa perunoita vohveliraudan ja astianpesukoneen avulla sekä tekee perunoista mehua.

Stanek antaa videolla rehelliset mielipiteensä myös jokaisen tavan toimivuudesta ja sekä kertoo, mille perunat maistuvat – jos hän siis kokee fiksuksi maistaa valmistamaansa perunaa.

Katso artikkelin yltä löytyvältä videolta 63 erilaista tapaa valmistaa perunoita – kenties löydät videolta uuden tavan kokata perunoita itse.

Lähde: Mashable