Parikymppinen, nauti elämästä – kyselyn mukaan elät elämäsi parhaimpia vuosia

Kyselyyn vastanneet valitsivat, milloin omasta mielestään ovat viettäneet elämänsä parhaimpia vuosia.

Oletko 20-29-vuotias? Jos kyllä, elät silloin elämäsi parhaimpia vuosia. Näin on ainakin, jos uskoo YouGovin teettämän kyselyn tuloksia, mihin vastasi yli 2 000, iältään yli 20-vuotiasta henkilöä.

Kyselyn tuloksista uutisoineen Metron mukaan 30 prosenttia vastaajista kertoi, että heidän elämän parhaat vuotensa olivat 20-29-vuotiaana. Toiseksi eniten kannatusta (16%) sai kolmekymppisenä vietetty vuosikymmen ja kolmanneksi eniten teinivuodet, 12 prosentilla.

Metro huomauttaa, että 40 prosenttia parikymppisistä kyselyyn vastanneista valitsi juuri parikymppisenä olemisen elämänsä parhaimmiksi vuosiksi, joten on kohtuullista olettaa, että he eivät ole kokeneet parempia vuosia kuin ne, joita ovat juuri eläneet.

Tuloksia tarkastellessa kuitenkin ilmenee, että kolme- ja nelikymppiset olivat samoilla linjoilla nuorempiensa kanssa ja valitsivat 20-29-vuotiaana olemisen elämänsä parhaimmiksi vuosiksi. Mutta kun elettyjä vuosikymmeniä oli takana enemmän, erot parhaiden vuosien suosion välillä pienenivät.

80-vuotiailla kyselyyn vastaajilla oli sen sijaan eri ääni kellossa: heidän mielestään elämän parhaimpia vuosia olivat selvästi ne, jotka he viettivät 40-49-vuotiaana. 45 prosenttia 80-vuotiaista vastaajista valitsi nelikymppisenä olemisen.

Metron mukaan vaikka kyselyn tulosten valossa parhaita vuosia vietetään nuorena, nauttivat iäkkäämmätkin silti elämästä. Toisen YouGovin kyselyn mukaan 90 pronsettia yli 65-vuotiaista nauttii eläkkeellä olemisesta ja 66 prosenttia nauttii siitä enemmän kuin viimeisestä vuosikymmenestään työelämässä – hyviä vuosia on siis vielä edessäkin.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.