Jälleen yksi tutkimus on osoittanut, että kotitöiden jakaminen tasapuolisesti vaikuttaa positiivisesti pariskuntien seksielämään.

Usein naiset ovat parisuhteessa se osapuoli, jonka vastuulle kasaantuu suurempi osa kotitöiden hoitamisesta. Tähän kannattaisi kuitenkin tehdä muutos – ainakin jos aktiivisempi seksielämä olisi mieleen.

Journal of Marriage and Family -journalissa julkaistava tutkimus on osoittanut, että tasapuolisesti kotityöt jakavat pariskunnat harrastavat enemmän seksiä.

Tutkimusta tekemässä olleen Sharon Sasslerin mukaan seksielämän aktiivisuus on laskenut kansainvälisesti ja ainoat pariskunnat, jotka kokevat muutosta positiivisempaan suuntaan, noudattavat tasapuolisempaa jakoa kotitöiden suhteen.

Brittilehti Metron mukaan jos kotitöiden tekeminen on enimmäkseen vain toisen osapuolen harteilla, laskee parin harrastaman seksin määrä. Tutkijoiden mukaan tasapuolisesti kotityöt jakavat parit harrastavat keskimäärin 6,8 kertaa seksi kuukaudessa, mikä on yksi kerta enemmän kuin pareilla, joissa nainen tekee enemmän kotitöitä.

Olemme kertoneet aiemminkin tasapuolisesti jaettujen kotitöiden vaikutuksesta seksielämään. Aiemmin kerroimme, että seksielämä paranee, kun parit jakavat kotityöt tasaisemmin ja toisessa artikkelissa taas kerroimme, että naisen kotityötaakan keventäminen voi johtaa aktiivisempaan seksielämään.

Tästä tutkimuksesta voit lukea lisää täältä.

Miten teidän suhteessa jaetaan kotityöt? Kommentoi alla!

Lähde: Metro