Lähes jokainen pari kokee jossain vaiheessa suhdetta seksuaalisen kuivan kauden ja se on entistä yleisempää, jos kuviossa on mukana lapset.

Aiemmin on kerrottu, että 32 prosenttia äideistä elävät vuosia niin, etteivät harrasta seksiä ollenkaan kumppaneidensa kanssa. Tämä usein johtuu lapsista ja tarkemmin siitä, kuka heistä huolehtii.

Miehet kuluttavat noin seitsemän prosenttia töiden jälkeisestä ajastaan lastensa hoitamiseen, kun taas naiset käyttävät siihen tuplasti enemmän aikaa, 14 prosenttia. Työn, lasten ja kotitöiden tasapainottaminen kasvattaa äitien stressitasoja, mikä vuorostaan laskee libidoa ja näin suhteessa alkaa herkästi seksin suhteen kuivakausi.

Eikä seksin lakkaaminen ole ihme, sillä kaiken muun jälkeen siihen on päivän päätteeksi vaikea saada kerättyä energiaa. Valitettavaa kyllä, miesten pyytäminen apuun lasten kanssa ei välttämättä paranna tilannetta, kertoo Popsugar.

Vuonna 2011 julkaistu tutkimus sai selville, että testosteroneissa tapahtuu 34 prosentin pudotus, kun lapset tulevat kuvioihin ja 20 prosentin lisäpudotus, jos miehet joutuvat käyttämään lasten kaitsemiseen enemmän kuin kolme tuntia. Alhaisesta testosteronitasosta kärsineet miehet harrastivat tutkimuksen mukaan epätodennäköisemmin seksiä kumppaniensa kanssa.

Mikä sitten neuvoksi? Yksi ratkaisu voisi olla saada miehet osallistumaan enemmän kotitöiden hoitamiseen, sillä monet tutkimuset väittävät, etteivät miehet tee tarpeeksi asioita kotona.

Jos seksielämä siis parisuhteessa takkuaa lasten hoitamisen ja töiden teon väsytettyä naisen, kannattaa pyytää miestä apuun sen sijaan, että hän saisi vain istua sohvalla rentoutumassa naisen hoitaessa kotityötkin. Naisen taakan keventyessä energiaa aktiviteetteihin makuuhuoneen puolella voi alkaa jälleen löytyä.

Lähde: Popsugar


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia