Tutkijoiden mukaan kyseinen yrtti voi olla avainasemassa pitkäikäisyyden suhteen.

Jos haluat elää 100-vuotiaaksi, voi rosmariini olla salainen ase, jolla siinä onnistut. Näin ainakin väittävät tutkijat, jotka ovat ensimmäistä kertaa saaneet luvan tutkia 300 yli satavuotiasta, jotka asuvat italialaisessa Acciarolin kylässä, jossa asukkaita ylipäänsä on noin parituhatta.

Daily Mailin mukaan rosmariini vaikuttaa olevan yleisesti käytössä eläkeläisten keskuudessa, ketkä pitkäikäisyytensä lisäksi ovat myös usein säästyneet sydänsairauksilta ja Alzheimerin taudilta.

Heidän pitkäikäisyyteensä ja alhaisten henkisten ja fyysisten sairauksien määräään vaikuttavia tekijöitä uskotaan olevan muun muassa terveellisyydestään tunnettu Välimeren ruokavalio. Tutkijoiden mukaan rosmariini on kuitenkin erityisen yleinen osa heidän ruoanlaittoaan.

Daily Mailin mukaan tutkijat aikovat perehtyät Acciarolin iäkkäiden ruokavalioon sekä elämäntapoihin, ottaa verinäytteitä ja jakaa satavuotiaille kyselyitä täytettäväksi.

”Tämän pitkäaikaisen tutkimuksen tavoite on selvittää, miksi tämä 300 ihmisen joukko elää niin pitkään toteuttamalla täysi geneettinen analyysi ja tutkimulla elämäntapoja, kuten ruokavaliota ja liikuntaa”, professori Alan Maisel tutkimukseen osallistuvasta yliopistosta kommentoi.

Good Housekeeping Instituten ravitsemusjohtaja Jaclyn Londonin mukaan rosmariini on kaikkialla läsnä Välimeren ruokavaliossa.

”Sitä käytetään kaiken valmistamisessa vihanneksista kalaan ja lihaan sekä useiden keittojen, salaattien ja jopa jälkiruokien koristelussa”, London sanoi.

Londonin mukaan sitä on myös helppo käyttää ruoanlaitossa. Sitä voi lisätä oikeastaan kaikkeen.

”Yritit ja mausteet ylipäänsä voivat auttaa vahvistamaan makua ilman, että suolan määrä lisääntyy, joten ne ovat ihanteellisia kaikille heille, joilla on riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin”, London totesi.

Lähde: Daily Mail, Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia