Ota mallia: Näitä asioita todella onnelliset ihmiset tekevät

Näillä 13 tavalla ja teolla voi olla suuri merkitys siihen, kuinka onnelliseksi elämän koet.

Elämä ei ole aina helppoa, mikä voi vetää välillä mielen matalaksi. Onnellisilla ihmisilläkin on kuitenkin huonoja päiviä, mutta he osaavat eri tavoin tehdä elämästä edes hieman helpompaa.

Lue alta, millä pienillä tavoilla ja teoilla onnelliset ihmiset tekevät arjestaan hieman parempaa.

1. He sanovat kiitos

Kiittämällä voi helposti tehdä muidenkin päivästä hieman paremman. Kiireisen päivän aikana pysähdy hetkeksi ja ole kiitollinen elämän pienistä asioista. Se ei ehkä tule luonnostaan, mutta ajan kanssa se todella lisää onnellisuuttasi. Päivän aikana on kuitenkin monia tilaisuuksia pysähtyä ja olla iloinen pienistä asioista aina ystävällisestä asiakaspalvelijasta hissiä sinua varten avoinna pitäneeseen naapuriin, jotta ehdit samaan kyytiin.

2. He ovat poissa nettimaailmasta

Jos ei jokaisella, niin lähes jokaisella on nykyisin melkein pakkomielteinen suhtautuminen sosiaaliseen mediaan, mutta toisten lomakuvien tai jälkiruokien ihailu ei tee sinulle mitään hyvää. Sovi itsesi kanssa, että olet ”offlinessa” päivittäin – lue kirjaa, soita ystävälle tai harjoittele vaikka kivaa meikkiä tyttöjen iltaa varten – poistuminen nettimaailmasta antaa sinun elää elämääsi, ei seurata toisten elämistä.

3. He eivät murehdi pikkuasioista

Huonoja päiviä sattuu kaikille. Päivään mahtuu myös monia hetkiä, jolloin tympäisee tai suututtaa jonkin sattumuksen tai tilanteen takia, mutta vaikka ne ovat ymmärrettäviä reaktioita, niiden ei tarvitse olla lopullisia reaktioita asian suhteen. Kun opit päästämään irti asioista, joita et voi kontrolloida, keskityt paremmin positiivisiin puoliin elämässä. Vaikka pieleen menneet pikkujutut ärsyttävät, nurkan takana odottaa jotain parempaa, mikä on aikasi ja energiasi arvoista.

4. He suunnittelevat reissuja

Vaikka sinulla ei olisi mahdollisuutta lähteä kaukomatkalle, on myös lompakolle ystävällisiä tapoja lähteä näkemään maailmaa. Uusien kulttuurien, ruokamaailmojen tai jo maisemien kokeminen on hyvä tapa tuoda hieman lisää onnellisuutta elämääsi. Lähditpä reissuun sitten yksin tai jonkun kanssa, matkustelu auttaa sinua luomaan muistoja, joita et koskaan unohda.

5. He ottavat opikseen virheistä

Virheet ovat osa elämää. Itseään on helppo mollata ja syyllistää niiden takia, mutta parempi olisi keskittyä ottamaan virheestä opikseen. Kun jokin menee pielee, koeta mieltää se mahdollisuudeksi kasvaa ja tulla entistä paremmaksi versioksi itsestäsi.

6. He rakentavat ihmissuhteita

Ystävyyssuhteista huolehtiminen on tärkeä osa onnellista ja täyttä elämää. Oli sinulla sitten muutama läheinen ystävä tai suuri kaveripiiri, yhteydenpidolla ja piristävällä ystävällä on suuri merkitys.

7. He eivät syytä menneisyyttä

Sen sijaan, että murehtisi tapahtuneita asioita ja kaikkea, mikä menneisyydessä meni pieleen, käytä aikasi keskittyen tulevaisuuteen. Kun pysyt positiivisena ja mietit asioita, joita voit saavuttaa, voit löytää rauhan asioiden kanssa, jotka eivät ehkä menneet sinun haluamallasi tavalla aiemmin.

8. Heillä on fake it till you make it -asenne

Jotkut päivät alkavat vain yksinkertaisesti huonosti ja heti herättyä ei haluaisi tehdä muuta kuin venyä sängyssä peiton alla piilossa pahaa maailmaa. Kun sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin nousta ylös ja kohdata edessä oleva päivä, koeta teeskennellä hymyä aamurutiinisi läpi.

9. He ottavat riskejä

Sen sijaan, että odottaisit mahdollisuuksien osumista kohdallesi, ota asiat haltuun. Itsensä laittaminen peliin voi tuntua haasteelta, mutta kun otat riskin – oli se sitten uuden työpaikan etsintää tai ystävän pyytäminen ulos – se usein kannattaa.

10. He nukkuvat kunnolla

Muutaman lisätunnin nukkuminen voi vaikuttaa paljon. Jos olosi on pökkyräinen tai et koe olevasi hyvässä kunnossa, on vaikea olla parhaimmillaan. Vaikka omia suunnitelmia ei kannata uhrata unien takia, pidä kuitenkin huolta, että saat nukuttua tarpeeksi.

11. He liikkuvat

Aktiivisuus on tärkeä osa onnellisen elämän elämistä. Treenaaminen/kuntoilu/liikunta vapauttaa endorfiineja ja auttaa sinua pääsemään eroon ”Blääääh!”-fiiliksestä.

12. He ovat rehellisiä

Rehellisyys maan perii. Siitä on myös iloa terveyttä ja onnellisuutta ajatellen. Valheet aiheuttavat stressiä ja ahdistusta ja elämä on liian lyhyt elettäväksi muuten kuin rehellisesti.

13. He eivät vertaa itseään muihin

Jokaisella on oma polkunsa kuljettavana elämässään ja kun alat verrata omaasi muiden polkuihin, siirrät keskittymisen pois omasta kehityksestäsi. Mustasukkaisuudesta voi olla vaikea päästä eroon, mutta oppimalla päästämään irti itsensä vertailusta muihin auttaa keskittymään omaan menestykseensä.

Lähde: Popsugar


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.