Kokit käyttävät yleensä paljon enemmän suolaa kuin mitä kodeissa käytetään.

Suosikkiravintolan kokit tuntuvat saavan ruuan maistumaan aina sopivan suolaiselle. Mistä tietää, että suolaa tulee laitettua juuri oikea määrä, että ruoka maistuisi hyvälle? Siihen on nyt saatu kokeilta vastaus, joka ei liity pelkästään määrään, vaan paljon muuhunkin.

Suolaa tulee laitettua sen verran, kuin ohjeessa sanotaan

Moni varmasti noudattaa reseptin mukaista suolan määrää, mutta se ei ole aina sopivin määrä. Jos ohje on, että oman maun mukaan, tulee sitä heitettyä ruuan sekaan vain jokin sattuman mukainen määrä.

Kokkien salaisuus on se, että suolaa lisätään monissa eri vaiheissa ruuanlaittoa. He käyttävät myös erilaisia suolatuotteita. Sellaisia nimittäin on eri tarkoituksiin olevia. Suolan lisääminen ruokaan on taitolaji.

Kotikokki saattaa pelätä sitä, että suolaa tulee lisättyä ruokaan liikaa, mutta yleensä ongelma on se, että sitä käytetään liian vähän ja ruoka maistuu mauttomalta.

Ajoitus on tärkeässä osassa

Suolaa pitäisi lisätä monia ruokia tehdessä monessa eri vaiheessa ruuantekoa. Ajoituksessa on tärkeintä, että sitä ei lisää alussa liikaa. Esimerkiksi jos proteiinia sisältävää ruokaa suolaa liian aikaisin, se alkaa denaturoitua ja kovettua. Siksi marinadinkaan ei kannata laittaa suolaa. Suolan voi laittaa sitten, kun esimerkiksi liha on valmistettu.

Kaikki suolat eivät ole samanlaisia

Myös suolan tyyppi vaikuttaa ruuan makuun. Jos haluaa tehdä hyvää ruokaa, kannattaa käyttää sen maustamiseen korkealaatuista suolaa. On olemassa esimerkiksi erikseen keittosuolaa ja maustamiseen tarkoitettua suolaa. Kosher-suola on monien kokkien suosikki, kun kyse on perusmaustamisesta.

Muista, että yksi suola ei käy kaikkeen maustamiseen!

Lähde: Huffpost