On-off-suhteilla voi olla ikävä vaikutus mielenterveyteen, paljastaa tutkimus

Eroaminen ja yhteen palaaminen toistuvasti jättää jälkensä henkiseen hyvinviontiin.

On-off-suhteet ovat yleinen juonikuvio populaarikulttuurissa ja tunnetuimpien esimerkkien joukkoon lukeutuvat Sinkkuelämään Carrie ja Kiho sekä Frendien Rachel ja Ross. Tosielämässäkin ihmiset päätyvät on-off-suhteisiin, mutta sen sijaan, että siitä syntyisi kestävä rakkaustarina, voivat on-off-suhteet vaikuttaa negatiivisesti ihmisen mielenterveyteen, ilmenee Missourin yliopiston tutkimuksesta.

Tutkimuksessa selvisi, että on-off-suhteet olivat kytköksissä alhaisempaan sitoutumiseen, heikompaan kommunikaatioon sekä yleisempään huonoon kohteluun ja niihin liittyi myös enemmän psykologisia vaikeuksia, kuten masennusta ja ahdistusta. The Independentin mukaan tutkimukseen osallistui 500 parisuhteessa olevaa henkilöä, joista 60 prosenttia aikuisista oli kokenut on-off-suhteen.

”On-off-suhteita yleensä tapahtuu, kun parisuhteen toinen osapuoli ei ole niin sitoutunut kuin toinen”, deittailuvalmentaja James Preece selitti The Independentille.

Preecen mukaan suhteessa enemmän vakavissaan oleva henkilö sietää kumppaninsa ailahtelevuutta, koska ei halua ottaa riskiä, että menettäisi hänet.

”Eroaminen voi johtua jatkuvasta riitelystä tai uskottomuudesta, mutta molemmat osapuolet vetävät silti toisiaan puoleensa”, Preece sanoi.

”Terveytesi on tärkeämpää”

Preece totesi, että yksi pääsyy tälle kuviolle on sen kehittämä varmuuden puute, mikä voi pahentaa piileviä epävarmuuksia sekä suhteessa että sen ulkopuolela.

”Se saa ihmisen kyseenalaistamaan itsensä ja miettimään, miksi hän ei ole tarpeeksi hyvä pitämään kumppaninsa kiinnostusta yllä”, Preece kertoi.

”Tämä voi johtaa mustasukkaisuuden lisääntymiseen, mikä saa ihmiset ahdistuneeksi. Mitä pidempään se jatkuu, sitä kamalammaksi he tuntevat olonsa, mikä voi johtaa masennukseen”, hän jatkoi.

The Independentin mukaan jos joku saa sinut tuntemaan olosi tällaiseksi, suosittelee Preece laittamaan pisteen suhteelle lopullisesti.

”Terveytesi on tärkeämpää kuin ajan viettäminen henkilön kanssa, kuka tekee sinut onnettomaksi”, Preece huomautti.

Mieti eron syitä ennen kuin palaat yhteen

Psykologi Madeleine Mason Roantreen mukaan on-off-suhteet yleensä syntyvät, kun parisuhteen osapuolet ovat pohjimmiltaan toisilleen epäsopivia, mutta heidän välillään on vahva seksuaalinen intohimo, mikä saa heidät palaamaan toistensa luo uudelleen, mikä johtaa tuhoavaan kierteeseen.

”Tämä on tyypillistä emotionaalisesti ja fyysisesti loukkaaville suhteille”, psykologi kertoi The Independentille.

”Se vaikuttaa siltä, että he eivät voisi elää ilman toisiaan, mutta silti kun he ovat yhdessä, he ovat myrkyllisiä toisilleen”, hän lisäsi.

Tutkimusta johtaneen Kale Monkin mukaan miettiessä päättyneen parisuhteen jatkamista, on tärkeä muistuttaa itseään niistä syistä, miksi alun perin ero tapahtui. Ennen suhteen jatkamista Monk suosittelee käymään selviä keskusteluja ex-kumppanin kanssa siitä, mikä meni pieleen ja vakavasti pohtimaan todennäköisyyttä sille, että nämä ongelmat eivät ilmene uudelleen suhteessanne.

Tutkimus julkaistiin Family Relations -journalissa ja voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.