Nyt löytyi terveellinen ja herkullinen korvike perunalastuille – tätä on pakko kokeilla!

Lehtikaalisipsit ovat tulleet jäädäkseen.

Lehtikaalikausi alkaa kesäkuusta ja ulottuu aina loppuvuodelle saakka. Lehtikaalisipsit sopivatkin moneen tilanteeseen ja ne ovat myös hyvin terveellisiä ja kevyempi vaihtoehto mm. tavallisille perunalastuille, suolaisen napostelun himoon.

Lehtikaalisipsien valmistaminen ei ole vaikeaa tai monimutkaista, mutta tällä reseptillä onnistut takuuvarmasti ja valmistat sellaiset sipsit, jotka viedään käsistä.

Salaisuus piilee mausteissa ja oikeassa lämpöasteessa

Tavallisesti lehtikaalisipsien maustamiseen käytetään suolaa, ja usein myös pippuria ja valkosipulijauhetta. Takuuvarmasti maukkaiden lehtikaalisipisen salaisuus onkin kokeilun arvoiset mausteet, nimittäin misotahna ja soijakastike, lisäksi tarvitset tietenkin öljyä.

Jos sipsejä paistaa liian kuumassa lämpötilassa, on vaarana niiden palaminen. Vaikka pienellä lämmöllä paistaminen saattaa tuntua aikaa vievältä, kannattaa kuitenkin lämpötila pitää maltillisena 150 °C lämmöllä, näin lehtikaalista tulee rapeaa, mutta ei pala. Ennen uunin laittoa ja maustamista on myös hyvin tärkeää, että lehtikaali on kuivaa.

Takuuvarmasti onnistuvien lehtikaalien resepti:

AINEKSET

Nippu lehtikaalia

2 tl misotahnaa (valkoinen, keltainen tai punainen, kaikki käyvät)

2 tl soijakastiketta

2 rkl rypsi- tai puhdistettua kookosöljyä

Hiutaleista merisuolaa tarjoilua varten (valinnainen)

OHJEET

Pese ja kuivaa lehtikaali. Lämmitä uuni 150 °C. Irrota lehtikaalin lehdet varresta. Huuhtele lehtikaali ja kuivaa kunnolla, halutessa salaatinkuivainta käyttäen. Lopuksi voit taputella talouspaperilla lehdet vielä varmistuaksesi, että ne ovat kuivat (Jos lehtikaali jää märäksi, ei niistä välttämättä tule rapeita).

Voit repiä lehtikaalin pienemmiksi, suuhun sopiviksi paloiksi ja asettaa ne leivinpaperille niin, että ne eivät kosketa tosiaan.

Sekoita yhteen misotahna ja soijakastike. Kaada öljy ripotellen joukkoon, ja sekoita tasaiseksi (ei haittaa, jos seos sekoituksen jälkeen näyttää epätasaiselta).

Ripottele seos tasaisesti lehtikaalin päälle ja hiero sormen päillä mausteseos tasaisesti lehtikaalien päälle.

Paista uunin keskitasolla 18-20 minuuttia, kunnes lehtikaali on rapeaa.

Jaa tämä maukas resepti suolaisten herkkujen ystäville!

Lähde: The Kitchen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.