Moni nuori aikuinen kokee, ettei hänellä ole ketään, kehen turvautua ongelmiensa kanssa.

18-25-vuotiaat nuoret aikuiset tuntevat olevansa yli kuusia tuntia päivästä stressaantuneita, selviää kyselytutkimuksesta. The Sunin mukaan tuhannelle nuorelle aikuiselle tehty kysely paljasti, että raha-, ulkonäkö- ja urahuolet sekä pelot tulevaisuuteen liittyen tarkoittavat sitä, että iso osa päivästä kuluu ahdistuneena tai paineiden alla.

Tulosten mukaan yksi kymmenestä tuntee, ettei heillä ole ketään, kenelle puhua huolistaan, joten he joutuvat kohtaamaan pelkonsa yksin. Lisäksi 67 prosenttia myönsi kohdanneensa ongelmia elämässään, minkä yhteydessä kokivat, ettei heillä ollut ketään, kehen turvautua tueksi ja avuksi; tämän johdosta 56 prosenttia joutui enemmän vaikeuksiin pidettyään ongelman omana tietonaan sen sijaan, että olisi uskoutunut jollekin, The Sun kertoo.

”On huolestuttavaa nähdä, miten kauan nuoret aikuiset viettävät huolestuneena tai stressaantuneena ja kuinka monet heistä käyvät läpi näitä tilanteita yksin, ilman ketään, jonka puoleen kääntyä neuvoja saadakseen”, tutkimuksen teettäneen UK Youthin edustaja sanoi.

Edustajan mukaan huolimatta siitä, että elämme jatkuvasti yhteydessä olevassa maailmassa, tarvitsevat nuoret turvallisia paikkoja enemmän kuin koskaan.

The Sunin mukaan tutkimuksessa ilmeni, että rahahuolet ovat suurin stressiä aiheuttava seikka nuorille aikuisille. Kärjessä ovat sen lisäksi pelot tulevaisuuteen liittyen, murheet omaan painoon ja yleiseen ulkonäköön liittyen sekä huolet omasta terveydestä.

Vaikka niin suuri osa ajasta kuluu murehtien, on keskimäärin nuorella aikuisella vain neljä ihmistä, joiden puoleen he kokevat voivansa kääntyä apua saadakseen. Huolimatta siitä, että 18-25-vuotiailla on keksimäärin 165 kaveria sosiaalisessa mediassa, kokee The Sunin mukaan 85 prosenttia hetkiä, joilloin he tuntevat olevansa yksinäisiä.

Sosiaalinen media on itsessään yksi huolia aiheuttava tekijä, sillä yli 40 prosenttia sanoi ajattelevansa somen vain lisäävän murheita ja stressiä, kun taas yli puolet totesi sen saavan tuntemaan paineita yhteydenpidosta muihin. Muut kokivat vaikeuksia yksityisyyden puutteen kanssa (29%), paineita tehdä vaikutus muihin (40%) ja kokivat, että heidän täytyy saada elämänsä vaikuttamaan paremmalta kuin se on (33%).

Valitettavasti tutkimuksessa ilmeni, että vaikka osalla onkin henkilöitä, kenen puoleen kääntyä, eivät he aina saa kaipaamaansa apua ja yli puolet myönsi kokeneensa jääneensä vaille huomiota joltakin henkilöltä. The Sunin mukaan 68 prosentille omien ongelmien jakaminen on ylipäänsä vaikeaa ja yli kuusi kymmenestä osallistujasa sanoi todennäköisemmin kamppailevansa asioidensa kanssa yksin sen sijaan, että turvautuisi muihin.

Kyselytutkimuksen mukaan seuraavat 15 seikkaa ovat ne, jotka eniten aiheuttavat huolia nuorille aikuisille:

1. Raha

2. Tulevaisuus

3. Ulkonäkö

4. Paino

5. Terveys

6. Työpaikan saaminen

7. Valitsemalleen uralle pääseminen

8. Työn löytäminen, mistä saa tarpeeksi palkkaa

9. Läheisen terveys

10. Tavoitteiden ja aikataulujen saavuttaminen töissä

11. Laskujen maksaminen

12. Uran ja muun elämän tasapaino

13. Onko lapsia tulevaisuudessa

14. Kodin hankkiminen

15. Korkeakoulun deadlinet

Lähde: The Sun