Makuuhuoneeseen kulkeutuu helposti kaikenlaista tavaraa, joka ei sinne kuulu. Makuuhuoneen tärkein tehtävä on kuitenkin tarjota sinulle hyvät yöunet ja siksi onkin tärkeää pitää huolta siitä, että huoneessa on oikeanlainen tunnelma. Pidä huolta siitä, ettei seuraavia esineitä löydy makuuhuoneestasi, kun valmistaudut menemään höyhensaarille.

 1. Puhelin ja muut laitteet
  Vaikka onkin mukavaa tarkistaa säännöllisin väliajoin uutisia ja somen tapahtumia, puhelin ja muut laitteet ovat merkittävä haitta yöuniasi ja nukkumistasi ajatellen. Laitteet hohtavat sinistä valoa, joka vaikuttaa negatiivisesti unirytmiisi ja vireystasoosi seuraavana aamuna. Etenkin työtietokoneen säilyttäminen sänkysi päällä on omiaan lisäämään stressaavia tunnetiloja makuuhuoneessasi. Ennen nukkumaanmenoa sinun tulisi välttää sinistä valoa heijastavia laitteita ainakin tunnin ajan.

 2. Laskut ja muut paperit
  Laskujen maksaminen voi olla tarpeeksi stressaavaa muutenkin, joten miksi toisit ne kaiken lisäksi vielä makuuhuoneeseesi? Makuuhuoneessa on tärkeää pystyä rentoutumaan, lepäämään ja nauttimaan vapaa-ajasta ilman ympäröivän maailman stressaavia elementtejä. Sitä paitsi kuka haluaisi nukkumaan mennessään katsella karhukirjeitä ja maksumuistutuksia?

 3. Esineet yöpöydällä
  Yöpöytä on kätevä paikka monien esineiden, kuten yölampun, vesilasin ja herätyskellon, säilyttämiseen. Älä kuitenkaan säilytä yöpöydälläsi tavaroita, joita et todella tarvitse yöllä. Säilytä ylimääräiset tavarat yöpöytäsi laatikoissa, etteivät ne häiritse nukahtamistasi.

 4. Vaatekasat
  Älä kerää vaatekasaa tuolin tai muiden huonekalujen päälle. Vie likaiset vaatteet pyykkikoriin ja viikkaa siistit vaatteet kaappiin tai vaatehuoneeseen. On tärkeää, että makuuhuoneesi on siisti, eikä laukaise sinussa stressireaktioita, kuten vaikkapa tunnetta, että sinun pitäisi siivota. Huone pysyy myös helpommin raikkaana, kun ylimääräisiä pölynkerääjiä ei ole esillä.

 5. Likaiset astiat
  Älä kerää likaisia astioita makuuhuoneeseesi, vaan vie ne saman tien takaisin keittiöön. Toki vesilasia tai teekuppia voi säilyttää vaikkapa yöpöydällä, kun tarvitset niitä, mutta älä kerää niitä makuuhuoneeseesi yhtään tarvitsemaasi enempää. Ylimääräiset esineet tekevät makuuhuoneesta epäsiistin ja vaikeuttavat unensaantia. Lisäksi voimakkaat ruuanhajut tekevät makuuhuoneesta vähemmän raikkaan ja tekevät nukahtamisesta myös vaikeampaa.


  Pidä siis makuuhuoneesi raikkaana ja siistinä, sillä mikä olisikaan yöunia tärkeämpää!

Lähde: Celebs Pulse