Alasti nukkumisen hyödyt voivat yllättää sinut.

Suurin osa viettää yönsä yövaatteissa nukkuen. Vaatteiden peittävyys, lämpö ja materiaali vain yleensä muuttuvat vuodenaikojen mukaan – esimerkiksi kesällä moni nukkuu kevyemmissä yövaatteissa kuin talven pakkasöinä.

Alasti nukkuminen voi kuitenkin tuoda mukavaa vaihtelua sekä vaikuttaa hyvinvoiniin eri tavoin. Alla on 5 syytä, miksi alasti nukkuminen kannattaa.

Näistä syistä sinun pitäisi nukkua tänä yönä alasti:

1. Se on hyvästä alapäällesi

Ilman antaminen alapäällesi on hyvästä. Tiukat alusvaatteet, hikiset treenit ja alapään seutusi pitäminen jatkuvasti vaatteiden peittämänä voivat tehdä bakteereille ja hiivatulehduksille leikkikentän. Yö on hyvää aikaa antaa ”alakerran” tuulettua.

2. Se auttaa rentoutumaan

Alasti nukkuminen laskee stressihormoni kortisolia. Kun kehosi todella lepää ja toipuu (kello 22-02 välillä), on kortisoli alhaisimmillaan.

3. Nukut paremmin

Nukkuessasi kehon lämpötila laskee osana vuorokausirytmiäsi, kun nukut sikeästi. Yövaatteissa nukkuminen voi häiritä tätä, joten siksi voi olla hyvästä nukkua nakuna.

4. Se voi vahvistaa parisuhdettasi

Jos nukut kumppanisi kanssa samassa sängyssä, on alasti nukkuminen hyvä tapa lisätä läheisyyttä sekä alasti nukkuminen voi todennäköisesti johtaa seksiin.

5. Se auttaa pysymään nuorekkaana

Luonnonparantajien mukaan jos yöllä on liian kuuma, voi se häiritä melatoniinin ja ikääntymistä hidastavien hormonien vapautumista. Vaatteista luopumisen säännöstellessä kehon lämpötilaa, pitäisi samaa tapahtua hormonien vapautumisellekin.

Lähde: Cosmopolitan