Monilla on oma puoli sängyssä, jossa mieluiten nukkuvat – nukkui sitten yksin tai jonkun vieressä – ja kyselytutkimus on selvittänyt, kumpi puolista on parempi.

Sänkyjä ja patjoja valmistavan Sealy UK:n kyselyn mukaan sängyn oikealta puolelta heräävät ovat pessimmistisempiä kuin vasemmalla puolen nukkuneet. Tämän lisäksi he ovat kolme prosenttia todennäköisemmin tyytymättömiä työhönsä ja tämän takia 7 prosenttia todennäköisemmin kärttyisempiä aamuisin.

Vasemmalla puolen sänkyä nukkuneet sen sijaan omaavat 10 prosenttia positiivisemman elämänasenteen ja 8 prosenttia todennäköisemmin pitävät työstään, mikä saa heidät nousemaan ylös sängystä paremmalla tuulella.

Tämän lisäksi kyselystä paljastui, että omissa oloissaan viihtyvät suosivat nukkumista sängyn oikealla puolen, kun taas vasen puoli on suuren ystäväpiirin omaavien valinta. Kyselyyn vastasi tuhat aikuista.

”Vaikka marginaalit ovat pienet, tutkimus korostaa kiinnostavaa trendiä – voisiko sängyn vasen puoli ollakin ”oikea” puoli”, Sealyn uniasiantuntija Neil Robinson pohti tulosten perusteella.

”Yhdessä asuville pareille tämä voi aiheuttaa ongelmia, koska oma puoli voi olla tarkoin puolustettua aluetta ja vaihtaminen ei välttämättä ole helppoa”, hän lisäsi.

Lähde: Mirror