90-luvun alussa syntyneet eivät ryhdy petipuuhiin yhtä innolla kuin aiemmat sukupolvet ollessaan samanikäisiä.

Stereotypiat antavat ymmärtää, että parikymppiset hyppivät sängystä toiseen, mutta tutkimus tehnyt aivan toisenlaisen löydöksen: 90-luvun alussa syntyneet eivät juuri harrasta seksiä. Archives of Sexual Behavior -journalissa julkaistua tutkimusta varten tutkijat perehtyivät yli 26 000 ihmiseltä saatuihin tietoihin, jotka on kerätty kansallisesta kyselystä Yhdysvalloissa vuosien 1972 ja 2014 välillä.

Kyselyyn osallistuneilta kysyttiin heidän seksuaalikäyttäytymisestään, kuten kuinka monen henkilön kanssa ovat harrastaneet seksiä sen jälkeen, kun täyttivät 18 vuotta. Women’s Healthin mukaan tulokset jaoteltiin sukupolvien mukaan.

Tutkijat saivat selville, että 90-luvulla syntyneet nettisukupolveen (nettisukupolvi, eli millenniaalit ovat 80-luvun alun ja 90-luvun puolivälin välillä syntyneitä) kuuluvat kertoivat huomattavasti todennäköisemmin olleensa harrastamatta seksiä sen jälkeen, kun täyttivät 18 vuotta verrattuna 1960-luvun lopulla syntyneisiin X-sukupolven henkilöihin.

Women’s Healthin mukaan verrattuna 80-luvulla syntyneisiin, 90-luvun lapset kertovat 41 prosenttia todennäköisemmin, etteivät ole koskaan harrastaneet seksiä aikuisiällä.

Mitä tutkimustulokset sitten tarkoittavat? Women’s Healthin mukaan ainakin sitä, että vanhempiesi ollessa parikymppisiä, he ovat luultavasti harrastaneet paljon enemmän seksiä kuin sinä.

Tämän lisäksi se kertoo siitä, ettei ajatus niin sanotusta hookup-kulttuurista, kiitos Tinderin ja muiden sovellusten, ei välttämättä olekaan totta. Sen sijaan teknologia saattaa etäännyttää ihmisiä luomasta yhteyttä muihin tosielämässä, mikä tekee seksin harrastamisesta vaikeampaa – tämä on ainakin tutkimusta tehneen Jean M. Twengen teoria.

Women’s Healthin mukaan Twengellä ja muilla tutkijoilla on myös muita teorioita selitykseksi nuorten vähentyneelle seksin harrastamiselle: 90-luvulla syntyneet vaikuttavat asuvan vanhempiensa luona pidempään ja menevän naimisiin myöhemmin. Tämän lisäksi he ovat enemmän huolissaan turvallisuudestaan kuin aiemmat sukupolvet, mikä voisi olla syy odotaa pidempään seksin harrastamisen kanssa.

Olipa selitys mikä tahansa, tutkimus ainakin kumoaa stereotypian Tinder-sukupolvesta. Voit lukea lisää tuoreesta tutkimuksesta täältä.

Mitä mieltä sinä olet tutkimustuloksesta? Kommentoi alla!

Lähde: Women’s Health