Syötyäsi jonkun näistä kolmesta aamupalasta, olet erittäin todennäköisesti pian jälleen nälkäinen.

Aamiainen on yksi päivän tärkeimmistä aterioista, minkä takia onkin turhauttavaa, jos aamupalan syötyään jo tunnin kuluttua on jälleen nälissään. Vika voi olla aamupalavalinnoissa.

Women’s Healthin mukaan nämä terveelliset aamiaiset ovat kuitenkin sellaisia, ettei nälkä pysy kauaa poissa:

Muroja, hedelmiä ja rasvatonta maitoa

Vaikka kupillinen täysjyvämuroja rasvattoman maidon ja hedelmien kera on tasapainoinen annos, koska siitä saa kuitua ja proteiinia, on siinä kuitenkin niin vähän kaloreita ja rasvaa, että se ei pidä kylläisenä. Tämän lisäksi tällaisesta aamupalasta saatu kuidun ja proteiinin määrä ei ole tarpeeksi pitämään sinua kylläisenä yli tuntia. Koeta parantaa tilannetta vaihtamalla rasvaton maito vähärasvaiseen tai kreikkalaiseen jogurttiin ja lisää annokseen pähkinöitä.

Banaani ja jogurttia

Tämä on nopea syödä aamulla, ravitseva ja vähäkalorinen, mutta kaikki hiilihydraatit tässä aamupalassa tulevat laktoosista ja fruktoosista. Ne siis ovat yksinkertaisia hiilihydraatteja, jotka sulavat nopeasti eivätkä saa sinua jaksamaan ilman syötyvää lounasaikaan asti. Women’s Health suositteleekin vaihtamaan kreikkalaiseen jogurttiin, jossa on enemmän proteiinia ja vähemmän hiilihydraatteja kuin tavallisessa jogurtissa.

Täysjyväpaahtoleipä hillolla

Tämä ei ole niin perinteinen suomalainen aamupalavaihtoehto, mutta matkoilla ja hotelleissa sitä voi saada. Se on helppo ja nopea, mutta siinä ei ole tarpeeksi proteiinia tai terveellisiä rasvoja, jotka pitäisivät nälän poissa tarpeeksi pitkään. Hillo kannattaakin vaihtaa avokadoon, jonka jokaisesta puolikkaasta saa kaksi grammaa proteiinia ja yli 10 grammaa terveellisiä rasvoja.

Lähde: Women’s Health