Raskaaksi tulemiseen vaikuttavat suuresti geenit, mutta ruokavaliolla mahdollisuuksia voi koettaa parantaa.

Ensimmäinen askel kohti terveempiä sukuelimiä on tasapainottaa hormonit ruokavalion avulla, sanoo holistinen terveysneuvoja Alisa Vitti Women’s Healthille. Alla on Vittin listaamat viisi ruoka-ainesta, joita syömällä voi ehostaa omaa hedelmällisyyttä.

Nainen, syö näitä ruokia:

Avokadot

Avokadoissa on paljon tyydyttymättömiä rasvoja, jotka voivat parantaa hedelmällisyyttä. Yhden tutkimuksen mukaan sitä eniten IVF-hoidon aikana syöneet naiset onnistuivat kolme kertaa paremmin raskaaksi tulemisessa kuin ne naiset, jotka söivät avokadoja vähiten.

Auringonkukansiemenet

Syö näitä kourallinen kolmesti viikossa. Näissä siemenissä on runsaasti sinkkiä, jotka voivat auttaa tasapainottamaan lisääntymishormoneja, jotka vaikuttavat munasolun laatuun.

Kaneli

Mausteella on insuliinia vähentäviä voimia ja se voi auttaa parantamaan ovulaatiota. Ripottele kanelia smoothien sekaan.

Kananmunat

Syö munia uppomunina tai löysäksi keitettyinä (ei kokkelina!) kahdesti viikossa. Pitämällä keltuaisen löysänä, siinä säilyy paremmin munien D- ja B6-vitamiinit, jotka molemmat jouduttavat raskaaksi tulemisessa tarvittavan progesteroonin tuotantoa.

Tattari

Tattarin siemenet ovat pullollaan yhdisteitä, jotka auttavat laskemaan insuliini- ja testosteronitasoja, mikä voi parantaa ovulaatiota. Keitä neljäsosa kupillista päivällisen yhteydessä syötäväksi kolmesti viikossa.

Lähde: Women’s Health