Nämä kolme ruoka-ainetta auttavat pitämään ihon kunnossa talvella

Ei huolta, niitä ei tarvitse kuitenkaan laittaa suoraan kasvoille.

Kuivaako ihosi vaikka kuinka levittäisit siihen kosteusvoidetta aamuisin? Tämä voi kuulostaa monen kohdalla tutulta talven tultua.

Ratkaisu ei ole pelkästään muuttaa ehostautumistottumuksia, sillä myös ruokavaliolla on vaikutusta. Lue alta, mitkä kolme ruoka-ainetta auttavat pitämään ihon hehkuvana ja upeana tänä talvena.

Muista nämä raaka-aineet talvella:

Lohi

Lohi on täynnä omega-3 rasvoja, jotka auttavat ihosoluja toimimaan parhaimalla tasollaan. ”Terve solukalvo auttaa saamaan ravintoaineita soluun ja samalla päästää kuona-aineita pois”, kertoo laillistettu ravitsemusterapeutti Elizabeth Ward Women’s Healthille ja lisää, että omega-3:t auttavat vähentämään tulehduksia kehossa, iho mukaan luettuna.

Pinaatti

Lehdikkäät vihreät, kuten pinaatti ja lehtikaali, sisältävät luteiinia, kasviyhdistettä, joka auttaa suojaamaan uv-säteiltä, Ward sanoo. Vaikka talvella ei menisikään rannalle, iho tarvitsee silti suojaa vuoden ympäri. Pienikin ihon palaminen auringossa voi saada ihosta kuivan ja ärsyyntyneemmän kuin yleensä. Ward suosittelee lisäämään salaattiin hieman oliiviöljyä tai valmistamaan pinaatin öljyssä, koska luteiini imeytyy paremmin rasvan kanssa ja näin siitä saa hyödyt paremmin irti.

Marjat

Wardin mukaan pakastemarjat ovat yhtä hyviä lisäämään veden saantia talvikuukausina, sillä tuoreet eivät ole oikein talvisesongin tuote. ”Kun olet kuivunut, et saa tarpeeksi ravintoaineita ihosoluihin”, hän sanoo. Joten sen lisäksi, että talvella juo paljon vettä pitääkseen kehon nesteytettynä, kannattaa kauppalistalle lisätä vettä sisältäviä syötäviä.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.