Ennen alttarille tai maistraattiin astelua on syytä painaa mieleen tietyt tutkimuksista saadut faktat avioliitosta.

Toisin kuin saduissa tai hömppäelokuvissa, todellisuudessa parisuhde vaatii työtä eikä kaikki ole aina niin ruusuilla tanssimista. Jotta parisuhteeseen ja avioliittoon osaisi suhtautua realistisemmin, kokosi Business Insider yhteen parisuhdefaktoja, jotka heidän mukaan jokaisen pitäisi tietää ennen kuin menee naimisiin.

Lue siis alta seitsemän erilaisiin tutkimuksiin perustuvaa faktaa siitä, mikä saa parisuhteen ja avioliiton kestämään.

1. Jos odotat 23-vuotiaaksi ennen kuin sitoudut, on avioeron todennäköisyys pienempi

Pennsylvanian yliopiston vuonna 2014 julkaisema tutkimus selvitti, että 18-vuotiaana saman katon alle muuttaneilla tai naimisiin menneillä avioerojen määrä on 60 prosenttia, kun taas heillä, jotka odottivat 23-vuotiaaksi, avioerojen määrä on 30 prosenttia. Tutkimusta tehtiin amerikkalaisten keskuudessa.

2. Alkuhuuma tai kuherruskuukausivaihe kestää noin vuoden

Monmouthin yliopiston psykologi Gary W. Lewandowski Jr:n mukaan kuherruskuukausivaihe, johon kuuluu paljon intohimoista rakkautta sekä intensiivisiä viehättymisen ja ekstaasin tuntemuksia sekä kumppanin idealisointia, ei kestä ikuisesi.

3. Jos innostut kumppanin hyvistä uutisista, on suhde parempi

Business Insiderin mukaan monissa tutkimuksissa on ilmennyt, että parisuhteen hyvinvointi on ollu parempi pareilla, jotka aktiivisesti juhlistavat hyviä uutisia sen sijaan, että aktiivisesti tai passiivisesti jättäisivät ne huomiotta.

4. Onnellisimmat avioliitot on hyvien ystävien välillä

National Bureau of Economic Researchin vuonna 2014 julkaisema tutkimus tuli siihen tulokseen, että ystävyys voi selittää syy-yhteyden avioliiton ja elämäntyytyväisyyden välillä.

5. Kaunat kertyvät nopeasti parien välillä, jos kotitöitä ei tehdä yhdessä

Yli 60 prosenttia amerikkalaisista sanoo, että kotitöiden tekemisellä on tärkeä rooli onnistuneessa avioliitossa. Aikaa säästyy, jos kumpikin osapuoli erikoistuu kotitöihin, jotka osaavat parhaiten.

6. Lopulta pari sisäistää, että ovat kaksi eri persoonaa

Business Insiderin mukaan kun pari muuttaa saman katon alle, he huomaavat omaavansa erilaisia prioriteetteja ja toleransseja – esimerkiksi mikä lasketaan tai ei lasketa epäsiistiksi tai sotkuksi.

7. Avioeron todennäköisyys laskee, jos parin ikäero on pienempi

Emoryn yliopiston tutkimuksen mukaan parit, joiden ikäero oli viisi vuotta, omasivat 18 prosentin todennäköisyyden avioerolle, kun taas kymmenen vuoden ikäeron omaavilla pareilla todennäköisyys oli 39 prosenttia.

Lähde: Business Insider