Moni meistä tuntuu uskovan, että elämä muuttuu onnelliseksi ja täydelliseksi siinä vaiheessa, kun menee naimisiin ja perustaa perheen.

Todellisuudessa on olemassa runsaasti muita tekijöitä, jotka vaikuttavat yksilön onnellisuuteen ja elämän merkityksellisyyteen.

Alle on listattu kahdeksan asiaa, joiden kannattaa olla kunnossa, jos haluaa olla onnellinen.

1. Terveys ja hyvinvointi

Terve keho, hyvä mieli. Kun on terve, on helpompi kohdata elämän haasteet ja ongelmat. Myös elämä itsessään tuntuu paremmalta, kun ei jatkuvasti kärsi päänsäryistä, flunssista tai kipeistä lihaksista. Muista siis tehdä parhaasi, jotta pysyisit terveenä.

2. Unelmatyö

Pelkkä palkka ei välttämättä tee työstä parasta mahdollista, mutta useimmissa tapauksissa ihmiset tienaavat paremmin työssä, jota he rakastavat. Yritä siis löytää itsellesi työ, joka ei kyllästytä sinua vaan tuo sinulle iloa.

3. Todelliset ystävät

Todelliset ystävät ovat yhtä tärkeitä kuin todellinen rakkaus. Todellinen ystävä on ihminen, johon voit luottaa tilanteessa kuin tilanteessa, ja joka todella ymmärtää sinua sekä jakaa näkemyksesi ja arvosi. Kun löydät tällaisen ystävän, pidä hänestä kiinni.

4. Inspiroivat harrastukset

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet ovat tärkeitä itsetuntemuksen kannalta. Vietä aikaa sellaisen harrastuksen parissa, joka tekee sinut iloiseksi ja auttaa sinua kasvamaan ihmisenä. Äläkä pelkää kokeilla jotain uutta: esimerkiksi Grandma Moses –niminen taiteilija aloitti tylsyyksissään maalaamaan vasta 76-vuotiaana, ja vain muutamaa vuotta myöhemmin hänen taulujaan myytiin miljoonilla dollareilla.

5. Säästöt ja taloudellinen riippumattomuus

Varaudu huonoihin päiviin. Säästöt tuovat turvaa, jos paha päivä sattuu. Säästämiseen on olemassa monia eri tapoja, joten etsi niistä sinulle sopivin.

6. Itsekunnioitus

Arvosta itseäsi, äläkä anna muiden kyseenalaistaa sitä. Kuuntele sydäntäsi ja päästä irti asioista, jotka ärsyttävät sinua tai tekevät olosi ikäväksi. Vaihda maisemaa tai työpaikkaa, tai päätä suhde, jossa olet onneton. Ikäviä asioita ei tarvitse sietää vain kohteliaisuudesta.

7. Rakasta aitoa itseäsi

Pidä huoli itsestäsi. Hemmottele itseäsi hyvällä elokuvalla, ajoittaisilla lahjoilla ja terveellisellä ruoalla. Ole armollinen itsellesi, äläkä huolehdi liikoja.

8. Todellinen rakkaus

Aloita itsestäsi. Todellinen rakkaus syntyy syvällä sydämessäsi ja kasvaa siellä, kunnes siitä on varaa jakaa muillekin. Kyky nähdä hyvää toisissa ihmisissä näkyy positiivisesti sinunkin kasvoillasi, ja onnelliset ihmiset ovat myös kauneimpia ihmisiä. Rakasta itseäsi ja elämääsi, sillä vasta sitten olet valmis kohtaamaan ihmisiä, jotka todella rakastavat sinua.

Lähde: Bright Side

Kommentit

Kommenttia