Vältä näitä ruokia, sillä ne hidastavat aineenvaihduntaasi.

Aineenvaihdunta on nykyisin jo lähes taikasana, jota käytetään usein, kun puhutaan laihduttamisesta ja siitä, kuinka nopeasti kehomme polttaa kaloreita. Yleistäen voisi sanoa, että mitä parempi aineenvaihdunta, sitä helpommin pysymme hoikkina, ja mitä huonompi aineenvaihdunta, sitä helpommin lihomme.

Aineenvaihdunta sisältää lukemattomia prosesseja, jotka säätelevät kemiallisia ja metabolisia toimintoja kehon lämpötilasta solujen vaihtumiseen, ruoansulatukseen, verenkiertoon, hormonien säätelyyn ja hengitykseen. Se on myös tärkein keino muuntaa syömämme ja juomamme kaloreiksi ja polttoaineeksi elämää ylläpitävää energiaa varten.

Aineenvaihduntanopeuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten suorat hormonitoiminnan tai aineenvaihdunnan häiriöt, lihasmassa, ikä, sukupuoli, perimä ja fyysinen aktiivisuus.

Yleisesti ottaen elintarvikkeissa olevat ravintoaineet tai yhdisteet eivät vaikuta aineenvaihduntaan, mutta jotkin elintarvikkeet voivat kuitenkin vaikuttaa aineenvaihduntaan tietyissä tilanteissa.

Sinun kannattaakin vältellä seuraavaa 5 ruokaa, sillä ne voivat hidastuttaa aineenvaihduntaasi.

 1. Rasvainen pihvi
  Naudan pihvi, joka sisältää paljon rasvaa, on aineenvaihduntasi kannalta todella huono ratkaisu. Valitse sen sijaan mieluummin kanaa, kalaa ja kasviproteiineja kuten papuja, pähkinöitä ja siemeniä.

 2. Hirssi
  Hirssillä on ikävä tapa sekoittaa kilpirauhasemme toimintaa, mikä puolestaan voi vaikuttaa siten, että alamme lihoa. Valitse hirssin sijaan mieluummin täysjyvävehnää, kvinoaa tai riisiä.

 3. Karkki
  Karkki on aivan surkea valinta aineenvaihduntamme kannalta, sillä sen sisältämä lisätty sokeri ei tee aineenvaihduntamme kannalta hyvää. Syö mieluummin hedelmiä, jos mielesi tekee jotain makeaa.

 4. Prosessoidut ruoat
  Tähän kategoriaan kuuluvat kaikki sellaiset ruuat, jotka on prosessoitu pitkälle, kuten ranskalaiset, sipsit ja yleisesti kaikenlaiset pikaruoat ja einekset. Kokkaa itse aina kun mahdollista ja käytä puhtaita luonnollisia raaka-aineita.

 5. Alkoholi
  Alkoholi on myös aineenvaihduntasi vihollinen, ja sen kulutus hidastaakin aineenvaihduntaamme merkittävästi. Ravitsemusasiantuntijat suosittelevatkin, etteivät naiset joisi kuin maksimissaan yhden alkoholiannoksen päivää kohden, elleivät he halua hidastaa aineenvaihduntaansa.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Eat This, Not That