Näitä viittä laihdutussääntöä saa rikkoa

Kaikkine sääntöineen laihduttaminen voi käydä työstä.

Laihduttaessa joutuu tarkkailemaan mitä syö ja sen lisäksi myös sitä, milloin, missä, miksi ja miten syö. Jotkut laihdutussäännöt on kuitenkin kuin tehty rikottaviksi.

HuffPost yhdessä Fiber Onen kanssa listasi ruokasääntöjä, joita laihduttajat voivat rikkoa:

1. Sano ei napostelulle

Monet laihdutuspropagandat nimeävät aterioiden välissä syömisen kaiken pahan syyksi, mutta fiksu napostelu voi itse asiassa auttaa pysymään laihdutussuunnitelmassa. On siis täysin sallittua haukata jotain aterioiden välissä, kunhan sen tekee vastuullisesti.

2. Rasvatonta sen olla pitää

Rasvat ovat olennainen osa ruokavaliota, kyse on vain siitä, missä muodossa niitä syö. Tutkimukset ovat osoittaneet, että terveelliset rasvat kohtuudella syötynä voivat auttaa kroppaa imemään itseensä hedelmistä ja vihanneksista saatavia ravintoaineita. Pysy vain erossa tyydyttyneistä rasvoista ja sisällytä ruokavalioosi tyydyttymättömiä rasvahappoja, joita saa muun muassa kalasta, pähkinöistä ja avokadosta.

3. Leipä on pahasta

Leipä ei todellakaan ole laihduttajalta poissa laskuista. Tässäkin on vain kyse oikeista valinnoista eli varmista vain, että syöt täysjyväleipää. Täysjyväleipien hiilihydraatit sisältävät täyttäviä kuituja, jotka auttavat pitämään nälkää poissa.

4. Vähennä kaloreita

Kalorimäärän pienentäminen voi olla tehokas tapa pudottaa painoa, mutta niiden pitää olla oikeanlaisia, joista luopuu, sillä kaikki kalorit eivät ole samanlaisia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että hiilihydraateista, kuten vaalea riisi ja sokeri, saatavilla kaloreilla voi olla tuhoisia vaikutuksia aineenvaihdunnalle verensokeriarvoille ja liiallisesti käytettyinä ne voivat johtaa painon nousemiseen. Kaloreita vähentäessä kannattaakin siis korvata paljon sokeria sisältävät ruoat ja jalostetut hiilihydraatit kuitupitoisilla ja paljon proteiinia sisältävillä vaihtoehdoilla.

5. Juo vähintään 8 lasillista vettä päivässä

Nesteitä voi saada kehoon muutenkin kuin juomalla. Lakkaa siis juoksemasta vessassa jatkuvasti yrittäessäsi noudattaa tätä sääntöä vaan sen sijaan syö vetesi. Noin 20 prosenttia päivittäisestä vedensaannista tulee kiinteistä ruoista, joissa on paljon vettä, kuten melonit, keitot ja lehtisalaatit.

Lähde: HuffPost


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.