Aina ei ole aikaa poistua kunnon ruokatauolle, joten näistä syötävistä voi olla silloin apua.

Aina työpäivän aikana ei pysty lähtemään syömään lounasta edes mahdolliseen työpaikkaruokalaan. Tästä syystä kannattaakin mahdollisuuksien mukaan pitää työpaikalla ruokia, joista voi itse pikaisesti tehdä herkullisen ja terveellisen lounaan.

Ravitsemusterapeutti Keri Gans antoi vinkkinsä syötävistä, joita kannattaa pitää lähettyvillä työpaikalla kiireisen päivän varalta.

Täysjyväleipä

Leivät ovat ylivoimaisesti paras lounaan päätuote ja niitä on helppo tehdä tiukan paikan tullen. Täysjyväleivät ovat täynnä kylläiseksi tekeviä kuituja ja niiden väliin voi laittaa lähes mitä tahansa tehdäkseen nopean, kevyen lounaan.

Rasvaton jogurtti

Jos jogurtin sekaan laittaa hieman hedelmiä ja marjoja, tulee siitä ravintoaineita pursuava annos. Varastoi töihin isompia purkkeja, jotta voit syödä normaalia isompia annoksia, jotka saavat sinut jaksamaan päivälliseen asti.

Mantelit tai mantelivoi

Manteleista saa paljon hyviä proteiineja ja rasvoja, jotka auttavat pysymään kylläisenä. Riippuen siitä, kummasta pidät, ne voivat maistua todella hyvältä jogurtin tai leivän kanssa. Niissä on vain melkoisesti kaloreita, joten älä napostele niitä liikaa aterioiden välillä.

Hedelmät

Tämä voi vaikuttaa ilmeiseltä valinnalta, mutta ne ovat monipuolinen lisä lounaisiin. Ne lisäävät makeutta ja koostumusta jogurtteihin ja esimerkiksi banaani- tai omenasiivut tekevät mantelivoilla voidellusta leivästä entistä herkullisempaa.

Lähde: Women’s Health